2 DİLLİ SINIFLAR PROJESİ

Hamburg Başkonsolosluğu  Eğitim Ataşesi Vekili Lütfi Dede tarafından yapılan duyuruda, Bölgedeki Türk Çocuklarına yönelik 2 Dilli Okullar için kayıt tarihleri ile  irtibat adresleri ve müfredat hakkında açıklamada bulunuldu.

İşte o açıklama:  

Değerli Velilerimiz,

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Hamburg Eyaleti Okul ve Mesleki Eğitim Senatörlüğü arasında yürütülen iki dilli sınıflar projesi ile öğrencilerimiz, okula başladıkları ilk günden itibaren, Türkçe ve Almanca eğitim almakta, yerel müfredatın yanısıra Türkiye ve Türk kültürü konusunda da donanıma sahip olmaktadırlar.

İlkokula başlama yaşına gelmiş çocuklarınızı,  imzalanan protokol uyarınca, Türkçe dersler de verilen Heinrich-Wolgast İlkokulu’na (Greifswalder Str. 40, 20099 Hamburg) kaydettirebilirsiniz.

Öğrencilere Almanca ve Türkçe‘yi birlikte daha iyi öğrenme olanağı sağlayan bu okulda, Türkçe dersi ve yeterli öğrenci sayısına ulaşılması halinde hayat bilgisi dersi (Sachunterricht)  Türkçe-Almanca olarak verilmektedir.

Yine aynı proje kapsamında, Stadtteilschule am Hafen (Neustädter Str. 60, 20355 Hamburg) orta okul ve lise kısmında Türkçe  dersi ve “Sosyal Bilgiler- Gesellschaftsuntericht”  (tarih, ekonomi, coğrafya) dersi iki dilde verilmektedir.  

Lise seviyesinde öğrenciler iki dilli eğitimleri sonunda “Abitur” sınavını Türkçe alanında da yapabilmektedirler. İki dilli sınıflara devam eden öğrencilerimizin başarıları,  lise ve abitur düzeyinde diğer okullara kıyasla daha yüksektir.

Öğrencilerimiz, lise bitirme sınavlarında (Abitur) Türkçe’yi yabancı dil olarak seçip not ortalamalarını yükselterek istedikleri üniversitede öğrenim görme şansına sahip olabilirler. Ayrıca öğrencilerimiz, iki dilli sınıflarda Türkçe dil becerilerini geliştirerek, Türkiye’de üniversite okurken dil sorunu yaşamazlar.

Bu kapsamda, değerli velilerimizin bu fırsatı değerlendirmelerini ve çocuklarımızı iki dilli sınıflara kaydettirmelerini tavsiye ediyoruz. Konu ile ilgili olarak Eğitim Ataşeliğimiz sosyal medya hesaplarından ya da Ataşeliğimizi arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen proje sınıflarına kayıt tarihleri aşağıda sunulmaktadır:

  • Heinrich-Wolgast İlkokulu için kayıt tarihleri;

05 – 28 Ocak 2021 tarihleri arası,

  • Stadtteilschule am Hafen Standort Neustadt;

5. sınıflar için 01-05 Şubat 2021 arası,

  • Stadtteilschule am Hafen (Standort Oberstufe, ), lise kısmı (11.sınıflar) için kayıtlar;

01 Şubat-31 Mart 2021 tarihleri arası.

Anılan okullarda kayıt sırasında yardıma ihtiyaç duymanız halinde Başkonsolosluğumuz Eğitim Ataşeliği ile temasa geçebilirsiniz. (Eğitim Ataşeliği, Mittelweg 13, 20148 Hamburg / Telefon: 040 44 50 67 31 veya 040 40138799; / www.hamburg.gov.tr / hamburg@meb.gov.tr /Hamburg Eğitim Ataşeliği Facebook /Twitter).

Lütfi Dede

Eğitim Ataşesi V. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir