3 Büyükler Şampiyonluk yarışında ortak

Süper Lig’de böyle nefes kesen bir yarış bugüne kadar hiç yaşanmadı. Dün oynanan maçlardan sonra 3 takımın da şampiyon olma ihtimalinin bulunduğu hafta sonunda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’den biri şampiyon olacak. BJK ile G.Saray’ın puanları 81, Fener’in ise 79 puan.

Haber: Mehmet ATAK

Türkiye’de  2020-2021 Süper Lig futbol sezonunun şampiyonu bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar sonunda belli olacak. İkinci olan takım da Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını elde ederken, 3. ve 4. olanlar da UEFA Ligi’ne iştirak edecekler. Zirve yarışında 3 büyükler Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin matematiksel olarak şampiyon olma ihtimali bulunuyor.

ASLAN ZİRVEYE PENÇE ATTI

Haftalar önce lider Beşiktaş’la arasındaki 6 puanlık farkı kapatarak 2 gollük averajla ikinci duruma kadar yükselen Galatasaray, Beşiktaş karşısında aldığı 3-1’lik galibiyetten sonra dün de Gençlerbirliği’ni deplasmanda 4-1 yenerek ayın takımı oldu. G. Saray’ın kapanış maçı Malatyaspor’la..

LİDER BEŞİKTAŞ’A NAZAR MI DEĞDİ?

Haftalardır liderliğini sürdüren Beşiktaş ise Galatasaray karşısında aldığı 3-1’lik mağlubiyete ilaveten, Salı günü de Karagümrük’e  de 2-1 yenilip, 2 maçta 6 puanlık fark avantajını kaybetti. BJK yine de şampiyonluğa en yakın takım.

FENERBAHÇE YİĞİDOLAR’A 3 PUAN VERDİ

Emre Belezoğlu döneminde topladığı puanlarla Beşiktaş’la arasındaki puan farkını 1’e indirip şampiyonluğa ortak olan Fenerbahçe, kendi evinde Sivasspor’a karşı  maçı 2-1 kaybederek, BJK’nin mağlubiyetiyle kendisine altın tepside sunulan liderlik şansını tepti. Fener’in son maçtaki rakibi ise Kayserispor

BEŞİKTAŞ’IN 2 GOLLÜK AVERAJ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Aynı puana sahip Galatasaray’la arasındaki “ikili averaj” eşitliği karşısında.  “gol averajı”nda Galatasaray’a 2 gol üstünlüğü bulunan Beşiktaş, Lig’in son maçında İzmir’de Göztepe ile oynayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir