30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI  HAMBURG’TA COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer bayramı 102.Yıl Kutlaması 1 Eylül pazar günü saat 16:00’da Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından TGH (Hamburg Türk Toplumu) salonunda 80 kişinin iştirakiyle  gerçekleştirildi.

Haber: Hasan Ekiz/ Foto: Gökhan Koca ( Gazetem.eu / Liman)

Kutlamada Nazım Hikmet‘in ”Kuvayı Milliye Destanı’ndan alıntılar da yer aldı.30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlik programında Ufuk Güngör ,M. Serdar Temur,  Murat Comart ,Delphine Semal Yelgel , Mustafa Sert ,Hafize Avşar , Leyla Adanır Yüksel ,Lale Sipahioğlu , Veysel Erdal da yer aldı.

Etkinlik Programı şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  ADD Hamburg Başkanı Ufuk Güngör konuşmasında 30 Ağustos’un tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, günün anlam ve önemine vurgu yaptı. 

Ardından Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolos Yardımcısı Hamide Yavuz, tüm katılımcıların Zafer bayramını kutlayarak, proğramı düzenleyen ADD Derneği yönetimine teşekkür etti ve  Kurtuluş Savaşı ile 30 Ağustos Zaferi  üzerine veciz bir konuşma yaptı. 

Kurtuluş Savaşı , Büyük Taarruz ve Mustafa Kemal Atatürk adlı  belgesel gösteriminin ardından. ADD Başkan Yardımcısı Murat Comart‘ın  kısa konuşması vardı.  ‘Zafer Bayramı ve Türk kadını ” adlı sunumda ise,Halide Edip, Kara Fatma, Şerife Bacı ve Ayşe Çavuş gibi önemli isimler canlandırıldı.  Daha sonra ADD Hamburg önceki dönem Başkanı M. Serdar Temur da  Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı’ndan  okuduğu alıntılarla ile birlikte yaklaşık bir buçuk saat sürdü. 

İkram ve sohbet bölümüyle sona eren ve “Tarihi yazanlar,tarihin akışını değiştirenlerdir” sözünün damga vurduğu toplantıda  TGH Başkanı Murat Kaplan, Yardımcısı Önder Zeybek, Demokratik Kültür Derneği Başkanı Şuayip Karakuş, Hamburg Mitte Alevi Derneği Başkanı Hülya Çağrı, Türk Veliler Birliği Başkanı Azmi Akgül, Türk Basın Birliği Başkanı Ahmet Durmuş ile gazetecilerdn Mehmet Atak, Erdal Altuntaş, Nebahat Uzun ve Radyo Merhaba’dan Kazım Korkmaz da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir