5. Tiyatro Köprüsü Festivali başlıyor

Almanya’nın Hamburg kentindeki Mut Tiyatrosu tarafından, Hamburg Kültür Bakanlığının desteğiyle 12 – 21 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek festivale Türkiye’den ve Almanya’dan toplam 7 grup katılacak.

HAMBURG

İLKİ 2018 yılında düzenlenen ve bu yıl 5. kez yapılacak olan Tiyatro Köprüsü Festivali, Perşembe (12 Mayıs) akşamı start alıyor.

Hamburg’un ilk çok kültürlü sahnesi olan Mut Tiyatrosu tarafından, Hamburg Kültür Bakanlığının desteğiyle düzenlenen festivale, Ankara’dan, İstanbul’dan ve Almanya’dan, dans, müzikal, mizah vb. gibi tiyatronun farklı dallarını sahneye koyan, toplam yedi tiyatro gösterisi izleyicilere sunulacak.

Açılış Turan Vurgun’un (kanun) ve Apo Gülbeyaz’ın (perküsyon) müziğiyle

Festival, perşembe akşamı Hamburg kültür, sanat ve siyaset yaşamından çok sayıda davetlinin katılacağı açılışla başlayacak. Açılışta kanun üstadı Turan Vurgun ve perküsyon sanatçısı Apo Gülbeyaz sahne alarak, farklı kültürlerin müziklerinden derledikleri, kendilerine özgü, müzik sentezini davetlilere sunacaklar.

Ardından komedyen Özgür Cebe sahne alacak.

Bu yıl kadın gruplar ve sanatçılar ağırlıkta

Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve festival organizatörü, Mahmut Canbay sadece beş yıllık geçmişine rağmen, Hamburg’un kültür takviminde önemli bir yer edinen ve tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalin, bu yıl kadın sanatçı ağırlıklı olacağını söyledi. Canbay, “Önceki festivallerde de sahnelerimizi ağırlıkla kadın gruplara açmak için çabaladık. Ancak gerek vize sorunları ve son iki yıldaki korona pandemisi nedeniyle bunu istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. İlk kez bu yılki festivalimizde kadın sanatçıların sayısı erkeklerden fazla olacak. Programımızda örneğin İstanbul’dan gelecek olan ve kadın üyelerden oluşan ‘Moria’ grubun müzikal gösterisi var. Ayrıca Hamburg’un en köklü Türkçe sahnesi Tiyatro İstasyon İletişim Serap Sadak rejisinde, Zeynep Kaçar’ın ‘Dış Ses’ eserini Fatma Kurt ve Nazmiye Acar ile sahneye koyacak” diye konuştu.

Prof. Dr. İhsan Kerem Karaboğa ile atölye çalışması

Önceki festivallerde olduğu gibi bu yıl da gösterimlerin yanı sıra, programda, ilgi duyan herkese açık olan, atölye çalışmasının da, yer aldığı belirtildi. Canbay, atölye çalışma için branşında uluslararası bir otorite olan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Kerem Karaboğa’yı kazandıklarını söyledi.

Kemal Kocatürk “Ben Orhan Veli” ile festivalde

Bir süredir Berlin’de yaşayan çok sayıda ödül sahibi ve Tiyatro Kumpanyası Berlin’in kurucusu Kemal Kocatürk festivalde, Müşfik Kenter’in anısına adadığı “Ben Orhan Veli” oyunuyla sahne alacak. Kendisine eşi Ayça Kocatürk piyanoda eşlik edecek. Kemal Kocatürk, 2018’den beri Tiyatro Köprüsü Festivaline farklı oyunlarıyla katılıyor.

Festival bilet fiyatlarının 10 – 13 avro arası olduğunu belirten Canbay, bilet rezervasyonunun ve festival hakkında geniş bilginin www.muttheater.de internet adresinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Festival Programı:

12.05.2022, Perşembe

Saat: 19:00

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

Festivalin açılış galası. Turan Vurgun (kanun) ve Apo Gülbeyaz (perküsyon) Doğu Akdeniz, Balkan ve Kuzey Afrika, Hindistan müzik esintileriyle, davetlilere müziğin evrenselliğini örnekleyecek.

Saat: 19:30 Kabareci Özgür Cebe’nin “Özgürlük” konulu gösterisi.

Bilet: kapalı gişe

13.05.2022, Cuma

Saat: 19:00

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

Ankara Tiyatro Fabrikası: “Al! Bu Senin İşkencecin“.

Yazan ve yöneten: Yılmaz Demiral

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

14.05.2022, Cumartesi

Saat: 20:00

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

Hamburg Tiyatro İstasyon İletişim: “Dış Ses”

Yazan: Zeynep Kaçar

Yöneten: Serap Sadak

Oyuncular: Fatma Kurt, Nazmiye Acar

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

15.05.2022, Pazar

Kuzey Almanya Alevi Toplumu ile işbirliği halinde düzenlenen “Demokrasi ve Özgürlük“ panelinin ön programı çerçevesinde kabareci Muhsin Omurca sahne alıyor.

Saat: 13:00

Yer: Alevitischer Stiftungssaal

Osterrade 20

21031 Hamburg

Bilet: giriş ücretsiz

19.05.2022, Perşembe

Saat: 13:00 – 16:00 arası

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Kerem Karaboğa’nın “Yaratıcı Beden ve Sahne Mevcudiyeti” başlıklı interaktif atölye çalışması.

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

20.05.2022, Cuma

Saat: 20:00

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

“Ben Orhan Veli”

Yöneten ve oynayan: Kemal Kocatürk

Müzik: Ayça Kocatürk

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

21. 05.2022, Cumartesi

Saat: 19:30

Yer: Mut Theater, Amandastr. 58, 20357 Hamburg

“Ümitli Şarkılar” – İstanbullu müzik grubu “Moria”.

Bilet: 10 (indirimli)/13 avro

Resimaltı:

Ankara Tiyatro Fabrikası – Al! Bu senin işkencecin

Kemal Kocatürk – Ben Orhan Veli

Mahmut Canbay – Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni

Moria Müzik Grubu (İstanbul)

Prof. Dr. Kerem Karaboğa – Atölye çalışması1,2

Tiyatro İletişim – Dış Ses1, 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir