7 DERBİDE 6. BERABERLİK

Süper Lig’in 3. haftasında Trabzonspor’un galibiyetle tanışması, Konyaspor’un Beşiktaş’ı 4 golle uğurlaması, Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Başakşehir’in 3 maçta sıfır çekip dibe vurması ve tabii ki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden gol sesi çıkmaması ve Lig’in yeni takımı Karagümrük’ün averajla liderliğe oturmasını Hakan Ortatepe yorumladı.

DERBİNİN ADI VAR AMA TADI YOK   

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray- Fenerbahçe Derbisi futbol olarak zaman zaman hızlı ve heyecanlı ama gol olmadığı için çok ta keyif alamdığımız bir maç oldu. Her iki takım da kazanmaktan ziyade kaybetmemek için daha fazla çaba gösterdiler. Galatasaray, Arda ile biraz daha fazla pozisyona girdi ancak kaleci Altay’ı bir türlü  geçemedi. Taylan zaman zaman topu ayağında fazla tutmasına rağmen iyiydi.  Fenerbahçe ise, Emre Kılınç, Feghouli ve Belhanda’ya istedikleri gibi pas yapma olanağını vermedi. Bunu gören Fatih Hoca 70. dakikada hamle yapıp Babel, Etobo ve Diagne’i oyuna dahil ederek karşılaşmayı kontrol altına almak istedi. Bu hamle ile oyunun şekli biraz da Galatasaray lehine döndü ama ilk defa birlikte oynayan Sosa, Gustavo ve Ozan’ın performansları buna çok ta müsade etmedi. Ozan oyunda kaldığı sürede önde yaptığı baskı ile Galatasaray’ın oyun kurmasını engelledi. Gustavo ve Sosa da gerçekten iyi profesyoneller ve oyunu bilerek oynuyorlar. Fenerbahçe forvetleri ise henüz tam kıvamda değiller Galatasaray’da Luindama, Fenerbahçe’de de Altay üst düzey oynadılar. Kaleci Fatih ise Fener akınları karşısında hiç yere bile yatmadan maçı tamamladı. 

12 SARI KART MAÇA DAMGA VURDU

Bu derbinin tadı tuzu olacak ve milyonlarca taraftarın beklediği goller yoktu ama bol bol Sarı Kart vardı. Hakemin avantajı oynatmayıp, faul gerekçesiyle oyunun hızını kesmesine Erol Bulut tepki gösterdi, iki takımdan toplam 12 oyuncuya Sarı kart gösteren Ali PalabıyıkFenerbahçe’nin hocasını da es geçmedi. 

AH O ÖZLENEN DERBİLER!..

Bir tarafta Bülent Korkmaz, Hasan Şaş, Hakan Ünsal ya da Melo’nun olduğu, diğer tarafta da Emre Belezoğlu ve Volkan Demirel’ ile Alex de Souza’nın oynadığı derbilerdeki mücadeleleri ve hırsı göremediğimiz ama maç sonundaki görüntüleri ile aslında ezeli rekabet ama ebedi dostluğu bir kez daha hissettiğimiz bir derbi oldu. Öte yandan, iki takım arasında oynanan 7 derbiden 6’sının beraberlikle sonuçlanmış olması da futbol açısından olumsuz bir gelişme olarak nitelendirilebilir. 

BEŞİKTAŞ KONYA’DA DAĞILDI

Beşiktaş son haftalarda kayıpları yaşıyor. ilk hafta Trabzon galibiyetinden sonra bir gitti ve halen geri dönmedi. Ama Beşiktaş’ta bumerang gibi geri dönenler var. Gökhan Töre ve Abubakar. Konya karşısındaki hezimetin nedenlerini çok uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Sadece Perşembe’nin gelişinin Çarşamba ile ilişkili olduğunu söylersek yeterli olur. Çünkü Beşiktaş daha önce bunun sinyallerini verdi. İsim isim anlatmayalım ama  takim olarak kötüydü Beşiktaş, iki pas yapıp topu öne götüremdiler, hatta defalarca, kaleci hariç tam takım olarak rakip yarı sahada iken, orta sahadan kaleciye yapılan geri pasları gördük ki, ilk gol de bunun neticesindeki kornerden geldi. Bu da Beşiktaş takımının oyun kurmakta ne kadar aciz olduğunun en büyük göstergesi. Ne yazık ki kadroda olmayan Atiba’yı çok aradı bu maçta Beşiktaş. Ağır bir yenilgi, radikal kararlar ve değişiklikler gerektirecektir. Konyaspor akıllı bir oyun oynayarak galibiyeti haketti. 

VE.. TRABZOSPOR NİHAYET KAZANDI

Süper Lig’in ilk 2 maçında umduğunu bulamayan Trabzonspor’da, Malatyaspor karşısında ilk yarıda oynadığı futbolda, geçen yılın esintilerini gördük. Yenilerden Baker, ikinci golde yaptığı asistle, biraz Sosa ve iki gol atan Afobe de, biraz Sörloth tadını verdi.

Yalnız Mwakeme de tuhaf bir şeyler var, mutlu değil. Mücadele hırsı ve isteği yok. Gol atan bir futbolcu gibi değil sevinmesi.. ”Bakın ben istersem oynarım ve yaparım” der gibi. Her ne kadar penaltıya sebep olsa da, yaptığı yerinde müdahalelerle Hüseyin, ikinci golün gelişiminde attığı muhteşem pasla Serkan ve görünmeyen kahraman Abdülkadir, alınan galibiyette önemli paya sahip diğer isimler. İkinci yarıda Malatyaspor daha derli toplu ve istekli göründü, iyi bir forvet hattı olduğunu söyleyebiliriz ama ilk yarıda belli bölümlerde defansı orta sahaya kadar çıkarıp, boş alanlar bırakmasının bedelini ağır ödedi. 

BAŞAKŞEHİR YERİNİ SEVDİ

Avrupa kupalarından elenen takımlarımızdan sonra Türkiye’nin sıralamadaki yeri sarsılırken, Şampiyonlar Ligi’nde alacağı sonuçlar merakla beklenen  Başakşehir, 3. maçında da tarifeyi bozmadı ve yine ilk iki maçta olduğu gibi Karagümrük’e karşıda aynı sonuçla kaybetti. Enteresan ama geçen senenin şampiyonu puan sıralamasında son sırada. Üstelik de henüz puanı ve golü yok. Lig tabelasına bakıldığında 7 puan toplayan Karagümrük averajla lider, ardındaki Alanyaspor, Galatasaray ve Hatayspor’un da 7’şer puanları var.  

SÜPER LİG 4. HAFTA FİKSTÜRÜ: 

MKE ANKARAGÜCÜ    – HES KABLO KAYSERİSPOR
GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş.
YENİ MALATYASPOR -FRAPORT-TAV ANTALYASPOR
FENERBAHÇE A.Ş.    – FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK    – GÖZTEPE A.Ş.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR    – ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
AYTEMİZ ALANYASPOR – ATAKAŞ HATAYSPOR
KASIMPAŞA A.Ş.    – GALATASARAY A.Ş.
YUKATEL DENİZLİSPOR – İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş.    – GENÇLERBİRLİĞİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir