ALMANYA’DAN KRİTİK MÜLTECİ KARARI!

Yunanistan’da mültecilerin kaldığı Moria kampının yanması üzerine Almanya’dan kritik bir karar geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Yunanistan’dan 1500 mülteciyi ülkeye kabul etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bulunan Moria mülteci kampında bir insanlık dramı yaşanıyor. 2 bin kişi için hazırlanan ancak yaklaşık 12 bin kişinin bulunduğu kampta geçtiğimiz günlerde yangın çıktı.

Halihazırda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren binlerce mülteci, yangınla birlikte çadırlarda bile barınamaz oldu. Temiz su ve yiyeceğe erişimi kalmayan mülteciler, sokaklarda ve yol kenarlarında kalmaya başladı.

MERKEZ İNŞA EDİLECEK

Diğer Avrupa ülkelerine geçmek isteyen ve şartları protesto eden mülteciler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar ise sürüyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, son olarak adaya kalıcı bir mülteci merkezi inşa edeceklerini açıklasa da, bu da tansiyonu düşürmeye yetmedi.

ÖNCELİK ÇOCUKLU AİLELERDE

Midilli’de yaşananların ardından Almanya’dan kritik bir karar geldi. Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’le yaptığı görüşmelerden sonra adalardan 1500 mülteciyi Almanya’ya kabul etmeye hazırlanıyor.

Alman Basın Ajansı’nın (DPA) haberine göre siyasiler, alınacak mültecilerin çocuklu aileler olması için bir formül üzerinde çalışıyor.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir