BİG Partisi’nin ittifak adayı Almanya’da sahtekarlık iddialarıyla gündemde.

Almanya’da faaliyet gösteren muhafazakâr BİG Partisi, Duisburg seçim ittifakı adayı hakkında şok iddialar ile gündemde.  BiG Partisi ile ATB Muhsin Yazıcıoğlu Dergah Duisburg Grubu yerel seçim ittifakı adayının “Sen bana 2 bin getir ben sana 5 bin vereceğim” içeren ses kaydı olduğu iddiası, Almanya gündeminde bomba etkisi yarattı.

AKP’nin Almanya uzantısı olduğu yönünde iddiaların odağındaki BİG Partisi (Yenilik ve Adalet Birliği Partisi), şimdi de 13 Eylül’de gerçekleşecek Kuzey Ren Vestfalya yerel seçimlerinde sahtekârlık iddialarıyla gündeme geldi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, BiG Partisi ile ATB Muhsin Yazıcıoğlu Dergah Duisburg Grubu seçim ittifakının aday gösterdiği iş insanı Selgün Çalışır’ın internete düşen Türkçe ses kaydında mektupla kullanılan oylara yönelik, “Sen bana 2 bin getir ben sana 5 bin vereceğim” dediği ileri sürülüyor.

Polisin Duisburg’ta sahtekârlık şüphesiyle evlere ve bir büroya baskın yaptığı ve iki farklı partiden üç kişi hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi. Baskında çok sayıda oy pusulasına el konularak incelemeye alındığı belirtildi.

SES KAYDIYLA OYNANDIĞINI İDDİA ETTİLER

BİG Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız, BigDergah İttifakı Başkanı İbrahim Doğancı, Dergah Başkanı ve BigDergah Başkan Yardımcısı İsa Taşdemir, suçlamalarla ilgili basın toplantısı düzenlediler.

Ses kaydını inceleyen Nürnberg’ten bir stüdyodan konuşmalarla oynandığı raporunu aldıklarını kaydeden BİG Partisi Genel Başkanı Yıldız, şüphelerin doğru çıkması durumunda ise adayla yollarını ayıracaklarını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir