Almanya’da Yahudi öğrenciler döner dükkanı sahibi Türklere maddi yardım topluyor.

Almanya’da Yahudi öğrenciler, 2019 yılında aşırı sağcı terör saldırısına hedef olan  döner dükanının sahiplerine destek çıkmak için internette yardım kampanyası başlattı.

Geçen yıl 9 Ekim’de aşırı sağcı Stephan Balliet silahla bir sinagoga girmeye çalışmış, bunu başaramayınca sinagog önünde bir kadını ve yakınlardaki Kiez Döner adlı büfedeki bir müşteriyi vurarak öldürmüştü.

Aradan yaklaşık bir yıl geçti, büfenin sahibi İzzet Sağaç olay sırasında lokantada çalışan İsmet ve Rıfat Tekin adlı kardeşlere dükkanını hediye etti. Ancak Covid-19 salgını nediyle bir süre kepenk indirmek zorunda kalan Tekin kardeşlerin işleri yollunda gitmiyor.

Bunun üzerine Almanya’daki Yahudi öğrenciler, terör mağduru Tekin kardeşlere bu zor süreçte yardım etmek için internette maddi destek kampanyası başlattı. Kampanyayı başlatanlar 5 bin euro toplamayı hedefliyordu, fakat kısa zamanda 12 bin 500 euro toplandı.

Kampanya sayfasında “Biz, Almanya’daki Yahudi Öğrenciler Birliği olarak bu ülkede çok kültürlü bir topluma inanıyoruz. Din, milliyet veya ten renginden bağımsız olarak barış içinde bir arada yaşama inanıyoruz. Dayanışmaya inanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Almanya’daki Yahudi Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı Ruben Gerczikow, “Büfe sahiplerinin mücadelelerine dikkat çekecek ama aynı zamanda somut maddi destek sağlayacak bir şey yapmak istedik” diyerek bu kadar geniş çaplı bir dayanışmayı beklemediğini ifade etti.

Gerczikow kampanya ile aşırı sağcı ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların tüm azınlıklar için oluşturduğu tehdide karşı farkındalık yaratmayı umduğunu söyledi.

28 yaşındaki saldırgan Stephan Balliet’in yargı süreci devam ediyor. Balliet, bir duruşmada Yahudilere, Müslümanlara ve diğer yabancılara olan nefretini dile getirmiş, Yeni Zelanda’daki terör saldırısından esinlendiğini ifade etmişti.

Kaynak : EURONEWS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir