G.SARAY LİDER, BAŞAKŞEHİR SONUNCU

Futbol karşılaşmalarını kendine has yorumlarıyla sizlere aktaran Hakan Ortatepe, Süper Lig’in 2. haftasında, bugün oynanacak Fenerbahçe-Hatayspor  maçı haricindeki önemli maçlarda takımların performansı hakkında yine ilgiyle okunacak bir yazı kaleme aldı.

TRABZOBSPOR BU DEĞİL!

Karadeniz fırtınası Trabzonspor, ilk haftada Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyetten sonra, Denizli deplasmanına galibiyet için gitmişti bu hafta ve yine umduğunu bulamadı. Newton Hoca İngiltere’de bir takım çalıştırsa, bu yaptıkları ve aldığı sonuçlar normal karşılanır. Ancak Trabzon’da nereye kadar bu şekilde gidebilir, bu gerçekten bir soru işareti. Fikstüre baktığımızda ilk 6 haftada şampiyonluk yarışı yaptığı 3 rakibi ile oynaması, Newton Hoca için kendini ispat etmek adına bir şans, ancak takımın henüz hazır olmaması nedeni ile de aslında bir şanssızlık.

Newton hoca,ilk hafta Beşiktaş’a karşı kaybetti. 5. hafta Başakşehir ve 6. hafta oynayacağı Fenerbahçe maçlarındaki sonuçlara göre Trabzon’da kalıp kalmayacağı büyük ölçüde belli olur. 

Yeni transferler Baker ve Afobe iyi oyuncular. Özellikle de Baker ilerleyen günlerde Sosa’nın yerini dolduracak gibi. Ama bir golcü gerekliliği kesin. Rakip 10 kişi kalmış, gol atamamışsın gibi ve benzeri tespitlerle oyun çok geniş çaplı yorumlanabilir ama kısaca Trabzon lige henüz tam hazır değil.

BEŞİKTAŞ 2 MAÇTA 4 PUAN AMA.. 

Beşiktaş bir var iki yok, geçen hafta Trabzon deplasmanında aldığı galibiyet aslında Beşiktaş’ın iyi olması ile alakalı değil, aslında Trabzonspor’un kötü olması ile alınmış bir sonuçtu. Bu hafta kendi evinde Antalya’ya karşı defansın ne kadar ağır kalıp, ne hatalar yaptığını gördük. Beşiktaş’ın en iyisi yine Atiba ve yanısıra ona eşlik etmeye çalışan Boyd. Ama esas şaşırtan,  “ne iş olursa yaparım” deyip sağ bek oynayıp, attıkları golde Larin ‘e asist yapan, istikrar abidesi Necip.  Her halukârda Beşiktaş’a acil takviye lazım.

G.SARAY ve BAŞAKŞEHİR 2’DE 2

Geçen yılın şampiyonu ve bu yıl da şampiyonluk parolası ile sezona başlayan Başakşehir, ikinci haftada da tarifeyi bozmadı ve yine aynı sonuçla 2-0  kaybetti. Okan Hoca acil tedbirler almalı. Geçen sezonun şampiyonu, 2. mağlubyetle sonuncu sırada bulunuyor. 

Galatasaray, haftaya Fenerbahçe’yle oynayacağı derbi maçı öncesi, geçen sezonun istikrarlı takımı Başakşehir’e karşı kazanarak moral buldu ve takım olma yolunda iyi bir görüntü verdi. İlk iki hafta arka arkaya kazanıp özgüvenini arttıran ve kadro zenginliği bulunan takımda, defans bloğundaki Luyindama ve Marcao ikilisi birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Öte yandan en iyi maçlardan birini çıkaran Belhanda, Feghouli, Babel, 2 maçta 3 gol atan Falcao, Arda ya da Diagne. Hangisi iyiydi diye sorulsa, ben, “onlar da iyidiler ama Taylan daha iyiydi” derim. Bu genç adam Galatasaray için büyük kazanç. Keyifli bir maç seyrettik. 

ALANYASPOR AVERAJLA İKİNCİ

Kayseri karşısında aldığı galibiyetle puanını 6’ya çıkaran Alanyaspor, lider Galatasaray’ın ardından averajla 2. durumda bulunuyor.  

SİVASSPOR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E DÖNDÜ

Yiğidolar bu hafta galip,  kadrosunda Türk oyuncuların yanısıra, Mali, Fas, Çad,  Fildişi Sahilleri, Gana, Fransa, İspanya ve Brezilya’dan futbolcuları bulunduran Sivasspor adeta Birleşmiş Milletler gibi. ErzurumsporSivasspor karşısında son 10 dakikaya kadar galip götürdüğü karşılaşmayı 4 dakika da yediği 2 golle kaybetti ve geçen haftaki geri dönüşün tersini yapmış oldu bu hafta.

1. LİG ve ESKİŞEHİRSPOR 

Küme düşmenin kaldırılmasıyla  1.Lig’te kalan Eskişehirspor için bir kaç söz söylemek istiyorum. Onlar da transfer tahtası kapalı olduğu icin tamamen gençlerle oynuyorlar. Eldeki imkanlarla en iyisini yapmak için uğrasan bir teknik kadro ile istekli ve kazanmak için mücadele eden genç bir ekip. Adanaspor karşısında biraz daha kuvvetli ve tecrübeli ayakları olsa galip gelebilirlerdi. 

Kıvanç, Bedirhan ve Talha öne çıkan genç isimler. Süper Lige çıkmaları zor görünüyor ama geleceğe yapılmış güzel bir yatırım örneği ve önümüzdeki dönemde keyif alarak seyredeceğimiz bir takım hüviyetinde.

Lig heyecanı devam ediyor ve  biz de izlemeye devam!..

3. HAFTA MAÇ PROGRAMI

Kayserispor-BB Erzurumspor

DG Sivasspor-MKE Ankaragücü

Çaykur Rizespor-A.Alanyaspor

Hatayspor-Kasımpaşa

Galatasaray-Fenerbahçe

Karagümrük-M.Başakşehir

Göztepe-Gaziantep FK

Trabzonspor-Yeni Malatyaspor

Antalyaspor-Denizlispor

Konyaspor-Beşiktaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir