RECEP SEPLİN BREMEN’DE DEFNEDİLDİ

Geçtiğimiz hafta Cuma günü 86 yaşında vefat eden Gazeteci Recep Seplin, DİTİB Hz. Mevlana camide kılınan cenaze namazının ardından Bremen Osterholz semtindeki Müslüman mezarlığına, Mehmet Ali Baş hocanın yaptırdığı dualarla defnedildi. Cenazeye Recep Seplin’in aile fertleri, dostları, gazeteciler ve spor camiası katıldı.

Haber / Foto : Gülsüm TAN

Recep Seplin

Recep Seplin’i unutmayacağız

Bremen‘de Gazeteci Recep Seplin, DİTİB Hz. Mevlana camide kılınan cenaze namazı ardından Bremen Osterholz semtindeki Müslüman mezarlığına, Mehmet Ali Baş hocanın yaptırdığı dualarla defnedildi.

Türkiye‘li Sosyal Demokratlar (TSD) ve  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bremen Birliği  bir araya gelerek, gazeteci Recep Seplin‘ in vefatı ile ilgili basın açıklamasında bulundular. Açıklamada, Türkiye’nin eski Kültür Bakanı ve HDF’nin ilk başkanlarından Ercan Karakaş’ın taziye mesajı da yer aldı.  

86 yaşındaki Recep Seplin’in vefatından dolayı duyulan üzüntülerin paylaşıldığı buluşmada, başkan Mehmet Güven, dernekler adına şu açıklamayı yaptı: 


„Kurucu üyemiz, arkadaşımız uzun yıllar Bremen ve çevresinden haberleri ile bizi aydınlatan gazeteci büyüğümüz, CHP’nin en yaşlı üyesi Recep Seplin dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bremen’deki Türk toplumunun Recep abisi hakkın Rahmetine kavuşmuştur. Ruhu şad olsun. Işıklar için de uyusun. Bizler O’ nu hiç unutmayacağız. O’nu çevresindekilere yaptığı  yardımlarıyla hatırlayacağız. Hem Bremen’de Sosyal Demokratlar Derneği TSD’nin hem de Halkçı Devrimci Dernekler Federasyonu HDF’nin kurucusu ve yöneticilerinden biri olan Recep Seplin dostumuzun 40 yıla yakın da bir gazetecilik hayatı vardı. Siyasetle yakın ilgisi de çok uzun yıllara dayanır. 1956 da CHP Gaziemir teşkilatına üye olmuş ve bu güne kadar hiç ara vermemiş. Belkide CHP nin en uzun süreli üyesi idi.  İzmir ile Bremen’in kardeş şehir olmasında nasıl bir rol oynadığını heyecanla anlatırdı. Spora özellikle futbola olan özel ilgisi onu Bremen’de ilk futbol kulüblerinden Yurtspor’un kurulmasına ve yöneticiliğine götürdü. Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD’nin Bremen eyalet teşkilatında da sevilen üyesiydi. Bremen’in eski hükümet ve belediye başkanı sayın Carsten Sielig ile de yakın dostluğu vardı.
Halkçı Devrimci Birlikleri Federasyonu HDF’nin kuruluşu sürecinde ve sonrasında Eski Kültür Bakanımız ve HDF’nin ilk Başkanlarından Sayın Ercan Karakaş ile de yakın dostluğu çok uzun süre devam etmiştir.Sayın Bakanımızın Recep Seplin dostumuzun vefatı ile ilgili Taziye mesajı şöyle: ‘Recep arkadaşımız yıllar boyunca daha güzel yaşanacak bir dünya için mucadele eden bir insandı. O‘ nun dostluğunu ve çabalarını unutmak mümkün değil. Başımız sağ olsun, nur içinde uyusun.” 
 
“Recep Arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.”
Ercan Karakaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir