AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GERİLİMİ!

Dağlık Karabağ üzerinden başlayan ve pazar günü alevlenen gerilimde 5’inci gün… Masaya oturmayan taraflar bugün de sabaha kadar çarpışırken Azerbaycan, Ermenistan ordusunun sivilleri hedef aldığını duyurdu.

Pazar sabahının erken saatlerinde başlayan gerilim dinmek bir yana artarak devam ediyor… Tarafların karşılıklı olarak saldırı yaşandığı iddiasıyla başlayan gerilimin 5’inci gününde de çatışmalar sürüyor.

Bugün yapılan açıklamada taraflar arasında çatışmanın devam ettiği belirtilirken, Azerbaycan ordusunun Ermenistan’ı bütün gece vurduğu belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Eylül’den 30 Eylül yerel saatle 21.30’a kadar Ermenistan birliklerinin asker ve askeri teçhizatında ağır kayıplara uğradığını belirterek tüm cephe boyunca mevzilerinden ve bölgenin önemli bölgelerinden çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

İlham Aliyev, dün akşam saldırılarda yaralananları ziyaret ederken.

Bakanlık 27 Eylül-30 Eylül arası Ermenistan’a ait toplam 200’e yakın tank ve diğer zırhlı araç, 228 topçu, roketatar, havan, 30 hava savunma sistemi, 6 komuta kontrol ve komuta gözlem noktası, 5 mühimmat deposu, 110’dan fazla araç ve 1 S-300 uçaksavar füzesi sisteminin imha edildiğini bildirdi.

Öte yandan bugün uluslararası haber ajanslarının “flaş” koduyla servis ettiği açıklamalarda Ermeni ordusunun Terter kasabasındaki sivilleri hedef aldığı aktarıldı. Azerbaycan başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada sabah saatlerinde Ermenistan’a ait güçlerin Terter’e saldırdığı ve bir sivilin yaşamını yitirdiği ve tren istasyonunun da kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir