KANARYA UÇTU, ARSLAN VE KARTAL TEKLEDİ

Süper Lig’in 4. haftasındaki karşılaşmaları kendine has stiliyle  yorumlayan Hakan Ortatepe, yine ilginç tesbitlerde bulundu.

SARI KANARYALARI ALTAY UÇURDU

Fenerbahçe, lige yeni yükselen ve de iyi bir başlangıç yapan Karagümrük karşısında, son bölümünde ecel terleri dökmesine rağmen kazandı. Oyunun genelinde çok büyük bir üstünlük kuramasa da kişisel performanslar ile galip geldi. Geçen hafta da belirttiğimiz gibi Gustavo ve Sosa gerçekten çok iyi profesyoneller. Aslında devam etseydi belki daha rahat kazanabileceği oyuna, Erol Hoca’nın yaptığı değişiklikler damga vurdu. Sosa’yı alıp Tolga’yı oyuna sokarken oyunun dengesinde bir değişiklik olmayacak diye düşünmüş olabilir. Ancak Elma ile Armutları karıştırmak yanlış. Sosa başka bir şey oynuyor. Tolga’dan da aynı beklenti içinde olmak doğru değil. Nitekimde Sosa çıktıktan sonra oyun başka bir rotaya yol aldı. Kaleci Altay penaltıyı kurtardı ama aslında Erol Hoca’yı da eleştirilerden kurtarmış oldu. Her mevkide en az iki futbolcuya sahip olan ve hâlen de kadrosuna yeni oyuncular katmaya doymayan transfer şampiyonu Fenerbahçe’de, alternatifi olmayan iki isim var: Biri kaleci Altay, diğeri de Sosa. Bu kadar çok yeni oyuncuyu birlikte oynatıp bir takım oluşturmak kolay iş değil tabii ki ama Erol Hoca ilk 11’i belirlerken önce bu iki ismi, ondan sora değer oyuncuları yazmalı. Gelecek haftalarda Fenerbahçe’nin daha farklı bir takım hüviyetine bürüneceği kesin. 

KARAGÜMRÜK’E DİKKAT!

Tabiri caizse Süper Lig’inin gediklisiymiş gibi görünen, oysa lige yeni yükselmiş olan geçen haftanın lideri Karagümrük, gerçekten iyi bir takım oluşturmuş. Sabo takım için önemli bir isim. Bu arada Galatasaray’da iken tüm maçlarda aldığı süreler içindeki topla buluşma sayısını Karagümrük forması ile oynadığı ilk maçta geçti Jimmy Durmaz ve sanki burada daha iyi işler yapacak gibi. 

BEŞİKTAŞ NEREYE ??? 

Beşiktaş hâlen kayıplarda.. Neler oluyor, neden bu kötü gidiş? Bir sürü sebebi var tabii ki; ancak Sergen Hoca’nın görüntüsü çok negatif ve sanki takıma olan inancını kaybetmiş, umutsuz bir görüntü. Öyle ki, takım pozisyon kaçırınca yüzündeki ifade “Olmuyor, ben ne yapayım, atamıyorlar” diyor sanki. Maç sonunda yaptığı açıklama ise “Transferi yapanlara sorun” söylemi, yapılan transferlerin kendi onayı olmadan ya da ona sorulmadan yapıldığı ve bu anlamda aslında yönetimle ters düşüyormuş izlenimi veriyor. Bakıldığı zaman gerçekten de Beşiktaş takımında top ayağına geldiğinde heyecan veren bir tane bile isim yok. Evet Beşiktaş kötü, oynanan oyun ve alınan sonuçlar gerçekten Beşiktaş’a yakışmıyor, tam da bu kötü dönemde milli aranın gelmesi mutlaka toparlanmak için iyi bir fırsat ve burada Besiktaş yönetimine çok önemli bir rol düşüyor. Yönetmek sadece transfer yapmak veya finansal olarak yönetmek değil, aynı zamanda insanları birleştirip ortak bir payda altında toplamak demek. O nedenle hem Sergen Hoca’yı hem de futbolcuları motive edip öncelikli olarak bu kaosun içinden çıkarmaları gerekiyor. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek ?. 

GENÇLERBİRLİĞİ 3 PUANA YATTI

Oyunundan hiç haz almadığımız, hatta seyrederken çok can sıkıcı bulduğumuz takımlardan birisi de Gençlerbirliği. Golü attı, sonrasında tabiri caizse üstüne yattı. Mert Nobre bile bu kadar erken gol bulacaklarını tahmin etmemişti ki geri kalan sürede, -son iki dakikadaki net iki pozisyon hariç, ki hele Sio’nun atmadığı pozisyon, halı sahada bile bu kadar basit harcanmaz- skoru korumaya yönelik oyun oynattı. Tabii ki sonuçta önemli olan 3 puan. 

KASIMPAŞA ARSLAN’I TEK VURUŞLA AVLADI 

Galatasaray, UEFA’da oynadığı Rangers maçından sonra geri döndüğü Süper lig’de, Kasımpaşa karşısında istediği sonucu alamadı. Galatasaray’daki oyunculara baktığımızda, kağıt üzerinde kaliteli isimlerden oluşan ancak sahada Nasreddin Hoca’nın mayasının göle “ya tutarsa” diye umutlandığı gibi beklediğimiz, ama bir türlü tutmayan oyuncular topluluğu. Belhanda, Feqhouli, Babel, Falcao ve Diagne mahşerin 5 atlısı gibiler ama tek farkları sadece Türkiye`de, ekmek Galatsaray`dan su Isatnbul`dan yaşıyorlar.  Kasımpaşa, attığı jeneriklik bir golle galip geldi. Yusuf Erdoğan ve Aytaç ekstra oynadılar. Son maçlarında puanları hanesine yazdıran Kasımpaşa bu haliyle iyi yolda. 

ALANYASPOR HATAY’IN HIZINI KESTİ, BAŞAKŞEHİR İLK PUANLA TANIŞTI 

Haftanın en kazançlı takımı ise Alanyaspor. İlk üç haftada gol yemeyen ve bunu gol atmaktan daha öncelikli gören Hatayspor‘a 4 haftalık golü birden attı. Bu arada Başakşehir henüz golle tanışamadı ama ilk puanını da aldı. 

ALANYASPOR LİDER, FENER İKİNCİ 

Geçen hafta oynana maçların ardından Alanyaspor 10 puanla lider olurken, Fenerbahçe 8 puanla ikinciliğe yükseldi. Karagümrük, G.Saray, Erzurum, Antalyaspor ve Hatayspor ise 7′şer puanla sıralamayı paylaştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir