SOSYAL YARDIMLA GELEN SERVET!

1 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan Türkiye ile Almanya’nın da dahil olduğu bazı ülkeler arasındaki “Hesap ve Mal Bildirimi” uygulaması öncesinde, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

BANKADA YATAN SERVET 

Sosyal yardımla geçinen gurbetçinin nakit para ve altınlarına inanamayacaksınız! Türkiye’de evi ve parası olmasına rağmen Almanya’da devlet yardımı ile geçinen Türklere sık sık rastlanıyor. Ancak bu sefer yıllardır Hartz 4 olarak bilinen sosyal yardımla geçinen bir Türk çiftin Almanya’da yüklü miktarda nakit para ve altınları olduğu ortaya çıktı. Almanya’nın Hamm kentinde yaşayan ailenin bankadaki kasalarında 94 bin Euro nakit para ve 100 bin Euro değerinde altın sakladığı anlaşıldı. 

14 YILDIR YARDIM ALIYORLAR

Turizm Avrupa‘da yayınlanan habere göre, Devletin sunduğu imkanları kötüye kullanan 3 çocuklu ailenin 14 yıldır “Geçim sıkıntısı çekiyoruz” diye her ay yardım aldığı, bankada sakladıkları nakit para ve altınların haricinde bir de Türkiye’de yazlığı olduğu da anlaşıldı.

NASIL TESPİT EDİLDİ?

Olay, çiftin bankadaki kasasını çok sık kullanmasıyla ortaya çıktı. Normalde hesap sahiplerinin kiraladıkları kasaya ne koyduğu kontrol edilmez. Ancak Türk çiftin kasayı çok sık açtırması yetkililerin dikkatini çekti. Para aklama şüphesi bulunduğu için arama emri çıkartıldı ve kasa açtırıldı. Yetkililer kasadaki nakit paranın yanı sıra değeri 100 bin Euro’yu bulan farklı altın takılara rastladılar. 

39 BİLEZİK VAR

Verilen bilgiye göre çifte evlenirken hediye edilen 39 adet altın bilezik de kasadan çıktı. Sadece bunların değerinin 30 bin Euro olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra çocuklarının doğumunda takılan takılar da kasada saklandı. Hatta çiftin devletten aldığı yardıma bile dokunmadan burada sakladığı tahmin ediliyor. Ailenin aylık geçimini nasıl sağladığı ise bilinmiyor. 

176 BİN EURO’YU GERİ ÖDEYECEKLER

Olayın ortaya çıkmasıyla Türk çift hakkında dava açıldı ve mahkemede yargılandılar. Mahkeme, çifti 176 bin 24 Euro’yu geri ödemeye mahkum etti. Davada konuşan Türk baba “Biriktirdiklerimiz emeklilik paramız olacaktı. Ayrıca çocukların düğününü bu paradan yapacaktık. Akrabaların düğün hediyesi de buradan çıkacaktı” dedi.

 HAPİS CEZASI ALDILAR AMA..

Kocaya 1 yıl 10 ay, eşine ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak çiftin 3 çocuğu olması dikkate alınarak cezalar uygulanmadı ve çift şartlı serbest bırakıldı. Alman yetkililerin tek tesellisi, para ve altınların şu ana kadar harcanmaması ve biriktirilmesi oldu. Bu sayede devlet zararın tamamını kapatabilecek.

Kaynak : www.turizmavrupa.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir