HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun  bu oturumu da, koronavirüsü pandemisi nedeniyle yine kısıtlı kadroyla toplandı. SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, Bu oturumdan derlediği bültende, Meclis’te görüşülen konuları sanal ortam üzerinden takip edip, özet olarak kaleme alarak sizlerle paylaştı. 

 Korona krizini atlatmak, herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesine bağlı 

Sonbahar tatili öncesi son parlamento oturumunun Aktüalite Saatinde, Almanya genelinde olduğu gibi Hamburg’da da artış gösteren korona enfeksiyon rakamları üzerine tartışıldı. Sonbahar ve kışın getireceği soğuk havayla birlikte Hamburg’un ikinci bir korona dalgasıyla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi. Bunu başka ülkelerdeki ve Almanya’daki aktüel artışların da gösterdiği belirtildi. Korona enfeksiyonu rakamlarının artışının, mesafeye dikkat etmeyen, maske takmayan ve gastronomide yanlış kimlik veren sorumsuz kişilerin davranışlarıyla doğrudan bağlantılı olduğu vurgulandı. Herkesin şimdiye kadar olduğundan daha fazla bir sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin gerekliliğine işaret edildi. 

 Tek kişilik şirketlerin korona yardımlarından kolay faydalanabilmeleri için reform önergesi 

 Hamburg tek kişilik şirketlerin daha kolay ve engelsiz şekilde Federal Hükümetin korona yardımlarından faydanabilmeleri için federal düzeyde girişimde bulunacak. Federal Hükümetin oluşturduğu fondaki miktardan, 31.08.2020 itibarıyla, sadece yüzde 3’ünün (700 milyon euro) ihtiyaç sahiplerinin başvurusu üzerine krizde olan serbest meslek sahiplerine verildiği kaydedildi. Başvuruların az olmasının nedeninin ihtiyaç olmadığından değil, fondan yararlanmak için konulan şartların çok ağır olmasından kaynaklandığı belirtildi. Önerge ile başvuru şartlarının hafifletilmesi, yaşam giderlerinin de hesap kapsamına alınması hedefleniyor. Ayrıca koronadan fazla etkilenme olan özel durumlarda fondan yararlanma süresinin de üç ay uzatılması öngörülüyor. 

 Polis teşkilatı içinde ırkçılığı ve ön yargıları teşvik edici etkenler araştırılacak 

Hamburg Polis Akademisi kapsamlı bir araştırmayla, hangi risk etkenlerininin, teşkilatta görevli memurlarda ve sözleşmeli personelde, ön yargıları ve radikal tutumları teşvik ettiğini araştıracak. Buna bağlı olarak etkin mücadele stratejileri de geliştirilecek. Araştırma, fiili hizmette bulunan en az 3000 polis memurunun ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ve birkaç yıl sürecek. Araştırma kapsamında elde edilen sonuçlar, polis meslek eğitim ve ileri eğitim müfredatına işlenecek. 

Öğrenciler için HVV aylık bileti ucuzluyor 

Eyalet Hükümetinin sübvansiyonu sayesinde Aralıkta kış tarifesine geçilmesiyle birlikte, öğrenciler için Hamburg Trafik İşletmelerinin (HVV) aylık bilet abonman fiyatı 41,90 Eurodan 30,00 Euroya düşecek. Hükümet HVV’yi bunun için 10 Milyon Euro’luk sübvansiyonla destekliyor. Önümüzdeki yıldan itibaren de, şimdiye kadar gün içinde belirli saatlerde kullanılamayan çocuk bileti (Kindertageskarte), tüm gün, herhangi saat kısıtlaması olmadan kullanılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir