ALMANYA’YA GELEN GÖÇMEN SAYISI 2011’DEN BERİ İLK DEFA AZALDI

Almanya’da hükümetin son yayınladığı verilere göre ülkedeki göçmen sayısı düşüş gösterdi. 2019 sonu itibariyle ülkede yaşayan 1,77 milyon göçmen sayısı temmuz 2020’de 62 bin kişi azaldı. Ülkedeki göçmen nüfusu böylece 2011’den beri ilk defa inişe geçti.

Mülteci sayısındaki azalış ise muhalefet partilerinin tepkisini çekti. Göçmen sayısının azalmasının hükümetin mültecilere “yeterli yardımı götürmediğinin bir kanıtı” olduğunu ileri süren Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke, “Rakamlar yeterince yerimiz olduğunu gösteriyor. Buna rağmen Avrupa Birliği sınırında iltica başvurusu yapan binlerce kişi çok korkunç şartlarda bekliyor” dedi.

Alman hükümetinin verilerine göre ülkede 1,31 milyon kişi mülteci statüsüne sahip. Bu sayı 2019’a göre 50 bin daha az.

450 bin kişi ise başvuruları reddedilmiş ya da hala yanıt bekler şekilde ülkede ikamet ediyor. Bu rakam da Aralık 2019’a göre 15 bin kişi daha düşük.

“Düşüşün nedeni statü değişikliği”

Alman medyasına konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise rakamlardaki gerilemenin nedeninde birçok kişinin göçmen statüsünden çıkarılması bulunduğunu ifade etti. Sözcü, önemli sayıdaki bu kişilerin Almanya’da ikamet etmediklerini söyledi.

Geçen eylülde Almanya Midilli Adası’ndaki Moria kampında çıkan yangınların ardından bin 500 göçmeni kabul etme kararı almıştı.

Eylül ayı sonunda da bu kişiler Almanya’ya giriş yapmaya başladı.

5 yıl önce ise Başbakan Angela Merkel Suriyeli göçmenlere Almanya’nın kapılarını açmış, 18 ayda bir milyondan fazla göçmen ülkeye giriş yapmıştı.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2020/10/06/almanya-ya-gelen-gocmen-say-s-2011-den-beri-ilk-defa-azaldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir