KARABAĞ AZERBAYCAN’INDIR

30 yıldır Azerbaycan toprağı Karabağ’ı işgal altında tutup, geçtiğimiz haftalarda Azerbaycan’a karşı yeni bir saldırı başlatarak çoluk çocuk demeden katliama girişen Ermenistan’ı protesto amacıyla tam da “Ateş kes” kararı alındığı Pazar günü Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen yürüyüşte sık sık “Karabağ Azerbaycan’ındır” sloganları atıldı. 

Hamburg  Azerbaycan’lılar Birliği tarafından organize edilen  protesto mitingine 400’ü aşkın çoşkulu bir  insan topluluğu katıldı.  Hamburg’un en işlek alışveriş caddelerinden olan Möncebergstr’de Sport Karstadt önünden  başlayan yürüyüş,  Hamburg’un meclis binası olan  Rathaus’un önünde  bir mitingle son buldu.   Barışcıl geçen ve herhangi bir olumsuz olay yaşanmayan  etkinliğe,  özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

KARABAĞ AZERBAYCAN’INDIR

 Ellerinde Azerbaycan bayrakları ve pankartlar olduğu halde Rathaus meydanında toplanan kalabalık, sık sık Almanca ve Türkçe 
olarak Karabağ’ın işgali ve savaş karşıtlığı sözlerle  “Karabağ bizimdir, bizim  olacak,  Yaşasın Azerbaycan-Türkiye  kardeşliği,  Barış İstiyoruz” sloganlarını haykırdılar. 
Hamburg’da yaşayan Azerbaycan’lı genç öğrenci topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe,  Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor taraftar derneği başkanı Ruhi Özer,  Avrupa ülkücüleri istişare heyeti genel başkanı Mehmet Emin Kaya, Almanya İyi Toplum Gönüllüleri İcra Kurulu Başkanı Selçuk Han, Saadet Partisi  Kuzey Almanya Bölge Başkanı Salih Demirci, Hamburg ADD yönetim kurulu üyesi Ufuk Güngör, eski milletvekili adayı Sedat Ayhan, Irak Türkmenler Derneği Başkanı Remzi Jasim, Hamburg’daki Türk Medya temsilcileri ve  İnsan Hakları Gönüllüsü Elvan Kantar  olmak üzere, çok sayıda  Türk vatandaşları da katılarak destek verdiler.

30 YILLIK ERMENİ İŞGALİ KINANDI

Saat 14:00’de Mönckebergstraße baslayıp, Rathaus önünde son bulan bir mitingle son bulan gösteride,  Ermenistan’ın işgal politikası sert bir dille kınandı.   Yürüyüş boyunca ve miting bitiş alanında  Azeri ve Almanca  dilinde yapılan konuşmalarda, “Amacımız,  Alman kamuoyununa Azerbaycan’ın haklı davasını duyurmaktır. Dağlık Karabağ bölgesinin işgal edilmesiyle 1 milyon Azeri topraklarından kopartılıp, sürgüne zorlanarak mağdur edilmiştir” denilerek, “10 milyon nüfusun yaşadığı Azerbaycan’da; Azeriler, Lezgiler, Ruslar, Ermeniler barış içersinde kardeşce birlikte yaşamaktadırlar. Bizler kimsenin etnik kökenine farklı bakmıyoruz. Bizler Müslüman, Yahudi, Hristiyan, Ateist  hepimiz Azerbaycanlıyız” dediler. 
Yürüyüş ve Miting’de sık sık barış isteği vurgulanarak, Ermenilerin işgal  ettikleri topraklardan çıkmaları  istendi. Azerbaycan vatandaşı olan Gulnar, Fuad, Nihat, Rasim, Sabina ve  İlkin yürüyüş ve miting boyunca yaptıkları konuşmalarla gerek  etkinliğe katılanları, gerekse de çevredeki  kamuoyunu bilgilendirdiler. Protesto mitingi Azeri TV’de de yayınlandı.

Kaynak: Ali AKDEMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir