IRKÇILIĞIN KÖKENİ DERİN NSU’NUN ÜZERİNE GİDİLMEDİ

Almanya’da NSU’nun işlediği cinayetlerin üzerinden 20 yıl geçti. NSU Davası’nı takip eden Gazeteci Özdemir’in ‘Neonazi-İstihbarat-Emniyet Üçgeninde NSU Cinayetleri’ ismini taşıyan kitabı okurla buluştu. Özdemir, “İstihbarat içinde örgüte yardımcı olanların çok olduğu biliniyor ancak hiçbirinden hesap sorulmadı. Cinayeti işleyenlere yardımcı olanlar şu anda aramızda dolaşmaya devam ediyor” diyor.

ALMANYA’da sekiz Türk, bir Yunan ile bir Alman polisini seri cinayetlerle öldüren Neonazi Sosyalist Yeraltı Örgütü’nün (NSU) işlediği cinayetlerin üzerinden 20 yıl geçti. Ancak ikisi intihar eden üç kişilik ırkçı NSU’nun işlediği cinayetler, uzun süre karanlıkta kaldı. Alman makamları ve medyasında yaşananlar, ‘dönerci cinayetleri’ olarak tanımladı. Emniyet, katilleri kurban yakınları arasında aradı. Faşist çete ortaya çıkarıldığında ise geride 10 kurban ile yığınla soru işareti ve tarifsiz acılar kaldı. NSU’nun ilk kurbanı olan Enver Şimşek’in öldürülmesinin üzerinden geçen 20 yılın ardından cinayetler ilk kez bir Türkçe kitaba konu oldu.

6 Mayıs 2013’te Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlayan ve 11 Temmuz 2018’de biten faşist NSU Davası’nı kurayla izlemeye hak kazanan 50 gazeteci arasında yer alan gazeteci Yücel Özdemir, ‘tanıklığını’ kitaplaştırdı. Aynı zamanda Evrensel gazetesi yazarı olan Özdemir’in “Almanya’da Neonazi-İstihbarat-Emniyet Üçgeninde NSU Cinayetleri” isimli kitabı, Kor Yayınevi’nden çıktı. Yücel Özdemir ile hem kitabını hem de Almanya’daki ırkçılık ile faşizmin “kökenlerini” konuştuk.

Haberin devamı : https://www.birgun.net/haber/irkciligin-kokeni-derin-nsu-nun-uzerine-gidilmedi-319354

Kaynak : BİRGÜN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir