BASIN EMEKÇİSİ LEVENT DANIK’I KAYBETTİK!

Hamburg Türk Basın Birliği ( HTBB ) yönetim kurulu üyesi,  Denizli’li  bir işci bir ailenin çocuğu olarak,  1982 yılında Hamburg’da dünyaya gelen Levent Danık,  38 yaşında ansızın vefat etti. Çevresinde son derece  sevilip-sayılan kişiliğiyle tanınan Levent Danık,  evli olup ikisi kız, biri erkek olmak üzere   üç çocuk sahibiydi.

Haber: Ali AKDEMİR

Levent Danık, 15 ekim Perşembe günü çalıştığı Lübeck kenti yakınlarında  aniden fenalaşarak ambulans helikopterle, Hamburg’ta St. Georg hastahanesine kaldırılmıştı. Hastahanenin yoğun bakım servisine alınan Danık, yapılan tüm tıbbi müdahaleye rağmen kurtarılamayarak 17 Ekim  cumartesi sabahı,  hayata gözlerini yumdu. Levent Danık’ın beklenmedik bu ani ölümü, başta ailesi olmak üzere, basın camiasında ve arkadaşları arasında derin üzüntüye neden oldu.

 “O BENİM EVLADIM GİBİYDİ!”

Levent Danık’ın ölümünden çok büyük üzüntü duyanlardan  ve kendisiyle uzun yıllardır medya alanında işbirliği yapmış olan HTBB üyesi Rıza Atamtürk, “O benim adeta evladım gibiydi. Bundan 20 yıl önce, daha 19 yaşındayken  benim yanımda  AVS adlı  işyerimde,  sigorta uzmanı olarak meslek eğitimi  yapmıştı.  Daha sonra ise  kurduğum  AGA Medya’da grafik ve dizgi işlerinin sorumluluğunu üstlenmişti.  Taki, ölüm bizi ayırıncaya kadar, iş ve yakın aile dostluğumuz  bugüne kadar hep devam etmişti.” dedi. 

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA!

Levent Danık’ın beklenmedik ani  ölüm olayının ardından,  yönetim kurulu üyesi olduğu  Hamburg Türk Basın Birliği’nden,  Yönetim Kurulu Adına başkan Emin Sağlık imzasıyla bir açıklama geldi.Yapılan açıklamada, “Gazeteci arkadaşımız, Hamburg Türk Basın Birliği  Yönetimi Kurulu Üyesi (Sayman) LEVENT DANIK  geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu  17 Ekim Cumartesi sabahı hayata  gözlerini yummuştur. Henüz 38 yaşında vefat eden gazeteci arkadaşımız LEVENT DANIK’a  yüce Allah’dan rahmet, kederli ailesine basın camiasına  ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.  Mekanı cennet, yattığı yer nur içinde  olsun!” denildi. 

HAMBURG BAŞKONSOLUSU YONCA SUNEL ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ!

Hamburg  Başkonsolosu Yonca Sunel, gazeteci Levent Danık’ın  ölümünden duyduğu üzüntüsünü dile getirdiği açıklamasında, “Tüm basın camiasına ve ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

ATATÜRK KUPASI ORGANİZE KOMİTESİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Hamburg Başkonsolosluğu bünyesinde organize edilen “Atatürk Kupası” organize komitesi  konuyla ilgili bir açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada,  Pazar günü oynanacak olan Atatürk Kupası final maçında, basın camiasının acı kaybı olan  Levent Danık’ın  anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtildi. 

ALİ AKDEMİR’İN YORUMU: BİR GÜZEL İNSAN LEVENT DANIK 

 Dörtnala bir yaşamın,  ışıklarını görebilirdik gözbebeklerinde.Sevincin, tutkunun, Yaşama isteğinin çiçeklerini 

İnsan vardır güzelliğin, doğruluğun, yaşam sevincinin, erdemliliğin ve mütevaziliğin simgesidir. Levent Danık,  tüm bu güzellikleri bünyesinde taşıyan bir arkadaşımızdı.Son derece alçak gönüllü ve mütevaziydi.  Hamburg Türk Basın Birliği bünyesinde yaptığımız toplantılarda konuşurken ve  tartışırken son derece sakin konuşur, birleştirici  ve  kimseyi incitmeyen bir usluba sahipti.  Çalışkan ve üzerine aldığı sorumlulukları harfiyen yerine getiren bir kişilik özelliğine sahipti.  Gazeteci arkadaşım Hurşit Köse ile kendisini yakın bir zamanda,  yeni dünyaya gelen  çocuklarını  tebrik etmek üzere,  hobi bahçesinde ziyarete gitmiştik.  Bizi o her zamanki sıcak ve sevecen tavrıyla karşılamıştı.Ev sahibi sorumluluğuyla, benimsemiş olduğu  örf,  adet geleneklerimizin  gereği olarak bize hemen yiyecek-içecek bir şeyler hazırlamıştı. Sohbetimize daha sonra yine gazeteci arkadaşımız olan Nebahat Uzun’da gelerek katılmıştı. Birlikte geçmişe ve geleceğe ilişkin saatlerce hoş sohbet etmiştik.İşte bu güzel insana ölüm denen gerçeği henüz yakıştıramadım. Ölüm çok erken geldi, aldı onu götürdü ansızın aramızdan.Ama ne yapalım ölüm de  Yaşam kültürünün bir parçası. Bu gerçeği hepimiz görüp   ve yaşayacağız. Elimiz kolumuz bağlı,  kabullenmekte başka çaremiz yok. 

Güle Güle Levent, seni hep o tatlı gülümsemenle anımsayacağız.Sen anılarımızda hep bir centilmen kişilik olarak  yaşamaya devam edeceksin..

IŞIKLAR İÇİNDE UYU! SEN BİZİ HİÇ İNCİTMEDİN,  TOPRAK DA SENİ  İNCİTMESİN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir