Fransa’nın Nice kentinde bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti; birçok yaralı var.

Fransa’nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi’nin içinde ve dışında düzenlenen bıçaklı saldırıda en az 3 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Bu saldırıdan saatler sonra Avignon şehrinde de bıçaklı bir saldırgan polisler tarafından vurularak öldürüldü.

Fransız basını, saldırıda iki kadın ve bir erkeğin öldüğünü açıkladı. Saldırganın, kilise içindeki bir kadının başını gövdesinden ayırarak ve yine kilise içindeki bir erkeği bir kaç bıçak darbesiyle öldürdüğü aktarıldı. Saldırgan ayrıca, kiliseden dışarı kaçan başka bir kadını bir kafenin yakınında bıçak darbesiyle öldürdü.

Polis tarafından ateş açılarak yaralı yakalanan saldırgan ise hastaneye nakledildi.

Fransız terörle mücadele savcıları, saldırı ile terör bağlantısı olup olmadığı konusunda soruşturma başlattı. Saldırı sonrası bölge polis tarafından kordon altına alındı. Kilise etrafı tamamen tahliye edilirken, bomba arama ve imha ekipleri, olası bir bombalı saldırı ihtimaline karşı çalışma başlattı.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, basına yaptığı açıklamada saldırganın yaralandıktan sonra bile üst üste bir keç kez “Allahu Ekber” diye bağırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, saldırı haberinin ardından incelemelerde bulunmak üzere Nice’e gittiği açıklandı.

Kaynak : EURONEWS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir