BARIŞ KARABACAK 2. TUR’DA

Schleswig- Holstein eyaletine bağlı Uetersen kentinde yapılan Mahalli seçimlerde CDU partisinden Belediye Başkan adayı olarak seçime giren Barış Karabacak, hiç bir adayın çoğunluk sağlayamadığı ilk turda yüzde 2 oy farkıyla ikinci olup, 22 Kasım’da yapılacak nihai yarışa katılma hakkını elde etti.

Haber: Mehmet ATAK/ gazetem.eu

Almanya’nın Schleswig- Holstein eyaletinde 25 Ekim Pazar günü yapılan Mahalli Seçimler’de, Uetersen kentinde partisi CDU tarafından Belediye Başkan adayı gösterilen Barış Karabacak (33), başarılı seçim çalışması sonucunda ikinci tur oylamasına katılma şansını elde etti. İlk turda en fazla oyu alan 2 adayın katılımıyla yapılacak ikinci ve son tur Belediye Başkanlığı seçimi 22 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.

İLK DEFA YABANCI KÖKENLİ BİR ADAY YARIŞTI

4 bini yabancı (2700’ü Türkiye kökenli) olmak üzere 19 700 kişinin yaşadığı ve “Güller şehri” olması sebebiyle evlenecek çiftlerin nikah için uğurlu sayarak tercih ettikleri Uetersen’de Belediye Başkanlığı seçimlerinde 2’si bağımsız, CDU, SPD ve Yeşiller partisinden toplam 5 aday yarıştı ve adaylardan hiç biri çoğunluğu sağlayamadı.

14 800 seçmenden ancak yüzde 44 kadarının oy kullandığı ilk tur seçimleri sonucunda, yabancı kökenli ilk başkan adayı olan Barış Karabacak, 1737 oyla (yüzde 27,7) bugüne kadar CDU’nun kazandığı en yüksek oyu sağladı. SPD adayı ise 1906 ( yüzde 29,7) oy aldı. Şimdi gözler 22 Kasım’da yapılacak son oylamaya çevrilmiş bulunuyor.

BARIŞ KARABACAK 2. TUR İÇİN TAM GAZ ÇALIŞIYOR

Uetersen Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Barış Karabacak, Denizlili göçmen bir ailenin 3. nesilden bir çocuğu olarak Pinneberg’de dünyaya geldi. 33 yaşındaki Barış Karabacak, Ekonomi dalında Üniversite tahsilini tamamlayıp, 4 yıl boyunca  CDU’nun eyalet yönetiminde yer alan ilk Türk olarak partisinin Uyum Sözcüsü görevinde bulundu. 6 yıl süreyle GRG firmasında Personel Müdürlüğü yaptıktan sonra, şimdilerde Kurt Personal firmasında ortak olarak yaşamını sürdürüyor.

İlk turda aldığı oy konusunda konuşan Karabacak, “Bölgede ilk defa yabancı kökenli bir aday bu görev için cesaretle ortaya çıktı. SPD ile CDU arasında yıllardır yüzde 20 civarında olan oy farkı, ilk tur seçimlerinde yine ilk defa olarak yüzde 2’ye düştü ki bu büyük bir başarıdır. Son turda bu farkın kapanması ve seçimin kazanılması için gece gündüz ekip halinde çalışıyoruz ve çok ümitliyiz” dedi. 

SONUCU YABANCI KÖKENLİ OYLAR BELİRLEYECEK 

22 Kasım’da yapılacak son oylamada hangi adayın kazanacağı konusunda şimdiden bir tahminde bulunmak bir hayli zor gibi görünse de, bazı etkenlerin seçimin kaderini belirleyeceği de muhakkak gibi.

Mesela: 

* Sandık başına gidenlerin oranı yükselecek mi ? 

* Şayet bu oran artarsa hangi Aday’a yarayacak ?

* O şehirde yaşayan Türkler,  Avrupa Birliği’nde olan Bulgar ve Romen vatandaşları ile oy kullanma hakkı olan diğer Yabancılar bilinçli şekilde oylarını kullanacaklar mı ?

* Kendi Adayları ikinci tura kalamayan Yeşiller, acaba hangi adayı destekleyecekler ?

Kısacası, her türlü sürprizlerin yaşanacağı bir seçim yarışı seyredeceğiz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir