HAMBURG’DA MÜZİK AKADEMİSİ AÇILIYOR

TRT eski sanatçılarından müzisyen, besteci, ses sanatçısı, müzik eğitmeni, İstanbul Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo kurucusu  Mehmet Özkaya, Hamburg’da Türk Müziğini doğru şekilde öğretmek,  güzel sesleri teşvik etmek amacıyla, sunucu-sanatçı Elif Ergün organizasyonunda Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo temsilciliği açıyor.

Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo ilk temsilciliğinin Almanya’nın liman kenti Hamburg’da açma hazırlıklarıtamamlandı. Türkiye’de farklı koroları çalıştıran ve müzikle ilgili eğitim veren TRT eski sanatçılarından müzisyen, besteci, ses sanatçısı, müzik eğitmeni Mehmet Özkaya yılların getirdiği zengin müzik tecrübesini genç nesillere aktarmak amacıyla, kurduğu ve kendi adını taşıyan Akademi Stüdyo ile başta Almanya olmak üzere farklı ülkelere ve Türkiye’nin çeşitli kentlerine taşıyor. 

Elif Ergün: “Mehmet Özkaya ile konuşup anlaştık”

TRT Sanatçısı Mehmet Özkaya’nın Van kökenli olması sebebiyle VANSESİ gazetesinde Evren Doğruer‘in geniş yer verdiği Müzik Akademisi haberinde de belirtildiği gibi, Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo, ilk olarak Almanya’nın Hamburg kentinde müziğe gönül verenlere, genç yeteneklere müzik eğitimi verecek. Almaya’da yaşayan sunucu ve sanatçı Elif Ergün, “Uzun süredir geleceğin güzel seslerini keşfetmek ve kendilerine profesyonel müzik eğitimi verebilmek için Hamburg Müzik Akademisi çalışmalarımız vardı. Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo sahibi ve usta müzik eğitimcisi Mehmet Özkaya ile konuşup anlaştık. Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo bağlantısı olarak Hamburg Müzik Akademisi öğrencileri de değerli ustadan eğitim alma imkanı bulabilecekler“ dedi.

“Başarılı öğrenci single ile ödüllendirilecek”

Müzik eğitimi için Almanya’da kayıtların başladığını belirten  Elif Ergün, “Şu anda 10 öğrencimiz kaydını yaptırdı amacımız ilk aşamada 20 öğrenciye ulaşmak. Gelen talebe göre yeni sınıflar açmayı planlıyoruz. Proje çalışmalarımızın sonunda başarılı olan bir öğrencimiz ödül olarak hiçbir ücret ödemeden İstanbul’daki Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo’da profesyonel sazlar eşliğinde bir şarkılık single yapma imkanına sahip olacak. Ayrıca dönem sonunda kursiyerlerimize diploma verilecek. Akademi bünyemizde müziğin her branşında eğitim vermeye hazırız“ açıklamasında bulundu. 

“Çeşitli şehirlerde şube açacağız”

Usta sanatçı ve müzik eğitmeni Mehmet Özkaya da, “ Bizim yurt dışında ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde temsilcilik açma gibi bir hedefimiz hep vardı. Müzikteki bilgi birikimlerimizi, usta kadromuzla yurt dışına ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde taşımak istiyoruz. Temsilcilik açmak üzere yoğun ilgi ve talep var. Uygun olan ülkelerde ve şehirlerimizde Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo olarak temsilcilik açacağız.  Burada müziğe gönül veren kursiyerlerimize her türlü çalgı aleti kursları, şan ve diksiyon dersleri vereceğiz korolar kuracağız.  Ayrıca Özel Yetenek Sınavı’na hazırlanan öğrencilere yönelik kurslar vereceğiz.  İstanbul’daki ses kayıt stüdyo imkânlarımızdan temsilciliklerimizi de yararlandıracağız. İlk olarak Elif Ergün organizasyonunda Hamburg’da Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo olarak temsilcilik açarak yurt dışında müzik eğitimi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, Hamburg’daki soydaşlarımıza Türk Müziğini en doğru şekilde öğretmek, köklü müzik kültürümüzü geçmişten geleceğe bir köprü oluşturarak yeni nesillere aktarmaktır.. Bütün çabamız müziğimize hizmet etmek, yetenekli gençlerimize destek olmak ve sahip çıkmak, başarılı müzisyenler yetiştirmektir “ ifadelerini kullandı.

Farklı müzik çalışma eğitim programı

Türkiye-Almanya arasında müzik eğitimi ile yoğun olarak çalışmanın kendisine tam bir enerji kaynağı olduğunu belirten Mehmet Özkaya, en kısa sürede Hamburg’da çalışmalara başlanacağını ve   Akademi Stüdyo’da çalışma programının ilk aşamada 

A) – Solunum (Nefes) Çalışması

B) – Ses (Şan) Çalışması

C) – Repertuar Çalışması gibi bölümlerden oluşacağını ifade etti. 

“Amatör sanatçılara profesyonel ses kayıt imkânı”

Kurduğu  Akademi Stüdyo’da amatör sanatçılara profesyonel ses kayıt imkanı sunduklarını söyleyen Mehmet Özkaya, “ Akademimiz bünyesinde müziğe gönül verenlere eğitimden enstrüman kurslarından şan dersine, diksiyondan ses kaydına varıncaya kadar geniş bir imkan sunuyoruz. Yıllardır müzikle uğraşan ama profesyonel ses kaydı olmayan amatör sanatçılarımızın bu hayalini ekonomik koşullarda gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Akademi Stüdyomuzda Mehmet Özkaya sanat danışmanlığında, istenilen bir şarkıyı sanatçımız için özel aranje ediyoruz. Akademi Stüdyo sayfamızın YouTube, Instagram ve Facebook hesaplarında şarkının paylaşımını sağlıyoruz. Kayıtları yapılan sanatçılarımızın katılımıyla özel konser organizasyonu düzenliyoruz. Amatör koro üyelerine özel indirim imkanı tanıyoruz.  Yurt dışında ve Türkiye’de ses kaydı yaptırmak isteyen tüm amatör sanatçılarımıza stüdyo ve müzisyen kadromuzla destek olmaya hazırız ” dedi ve kendisine 0090 539 483 9917 numaralı telefondan ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.   

Almanya Hamburg’dan geniş bilgi almak isteyenler +49 176 23606688 numaralı telefondan ve Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo  internet adresine başvuru yapabilirler.

KURSLAR CANLI ve ONLINE SİSTEMİYLE

Müzik Akademisi kurslarını organize eden sunucu ve sanatçı Elif Ergün, Gazetem’e yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Kurslara yoğun ilgi olduğunu  görüyoruz ama başvurulara göre bir düzenleme yapacağız. Müzik Akademisi’nin kurs dönemi çalışmaları Hamburg’un Billstedt semtndeki Kulturpalast salonunda gerçekleştirilecek. Değerli hocamız Mehmet Özkaya ayda iki gün olmak üzere kurslara iştirak edecek.  Haftanın belirlenecek bazı günlerinde  ise, kurslar online sistemi ile devam edecektir.”

Derleme: Mehmet ATAK

Kaynak: VANSESİ GAZETESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir