JOE BİDEN ABD’NİN YENİ BAŞKANI

ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilen 59’uncu başkanlık seçimlerinde sona doğru gelindi. Tüm dünya gibi Türkiye’de de en çok merak edilen “İpi kim göğüsleyecek?” sorusunun cevabı belli oldu. 

Gelen son dakika haberlerine göre, CNN, NBC, ABC, CBS, the AP and USA Today all made the call and Fox News gibi medya kuruluşları ABD’nin 46. başkanının Joe Biden olduğunu duyurdu. Biden’ın 20 seçici kurul temsilcisi bulunan Pennsylvania eyaletini kazanarak, başkanlık için yeterli 270 delegeyi geçtiğini aktardı. Bu gelişmeyle birlikte Biden’ın delege sayısı 273’ye ulaştı. İşte ABD’de başkanlık seçim sonuçlarında yaşanan son dakika gelişmeler…

Joe Biden 46. ABD Başkanı oldu

AP haber ajansı, Joe Biden’ın ABD’nin 46. başkanı olduğunu duyurdu. BBC ve CNN gibi uluslararası yayın kuruluşları da Trump’ın 20 seçici kurul temsilcisi bulunan Pennsylvania eyaletini kazanarak, başkanlık için yeterli 270 delegeyi geçtiğini aktardı. Bu gelişmeyle birlikte Biden’ın delege sayısı 273’ye ulaştı. Uluslararası medyanın kendi projeksiyonlarına dayandırdığı haberler resmiyet kazanmış değil. Donald Trump, kampanyasının mahkemelere yapacağı itirazların sonuca etkisinin olup olmayacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek.

BİDEN’DAN İLK AÇIKLAMA

ABD’nin yeni başkanı Biden, yaptığı ilk açıklamada, “Seçim süreci biterken, öfkeyi ve sert sözleri geride bırakmak ve bir ulus olarak bir araya gelmenin zamanı. ABD’nin birleşmesi gerek ve yaralarını sarması. Biz Amerika Birleşik Devletleri’yiz. Ve birlik olursak başaramayacağımız şey yok” dedi.

Biden, “Amerikan halkının bana ve başkan yardımcısı Kamala Harris’e duyduğu güven beni onurlandırdı. Belirsizliğin yaşandığı günlerde rekor sayıda ABD’li oy kullandı. Tekrar demokrasinin Amerika’nın kalbinde attığını gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir