EMEKLİ GURBETÇİLERİN GÜNAHI NEDİR..?

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Sosyal Danışman, resmi tercüman ve çatı dernekleri  kuruluşü Hamburg Türk Toplumu’nun (TGH) eski başkanlarından Mesut Sipahi, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik bazı uygulamalar konusundaki düşünce ve tepkisini dile getiren yazısında, yetkili makamlara “Niye kardeşim, niye ?” diyerek, dokunaklı bir seslenişte bulundu.  

NEDEN HEP ALEYHİMİZE İŞLER YAPILIYOR..?

Türkiyedeki mevcut hükümet karşılıklı Otomatik Banka Bilgilerinin Bildirilmesi Anlaşmasını imzalayarak Gurbetçi vatandaşlarımızı çok zor duruma sokmakla ne kazanmıştır..?

Sözde “karşılıklılık” ilkesi gereği “Biz de yurtdışında para ve servet bulunduran Türk varandaşlarının gizli hesaplarını öğreneceğiz” deniliyor..

Bu gerekçenin hiçbir karşılığı ve inandırıcılığı yoktur. Çünkü Türkiye’deki ilgili makamlar zaten kanuni bir düzenleme yaparak, yurtdışındaki saklı paralarını Ülkeye getirmeleri halinde hiçbir şekilde bunların kaynağının sorulmayacağını, herhangi bir vergi ve ceza uygulanmayacağını daha önceleri garanti etmişlerdir..

Dolayısıyla bugün milyonlarca miktarlardaki paralarını ülkeye sokarak aklayan, ertesi gün bu parasını legal para gibi tekrar yurtdışına çıkarabilme hakkına bile sahiptir..

Halbuki gariban gurbetçilerin hesapları paylaşıldığında onların yaşadıkları ülkelerde başlarına neler geleceği ise ortadadır.

Hani nerede kaldı “karşılıklılık”..?

TÜRKİYE’DE İKEN SAKIN HASTALANMAYIN!..

Keza Gurbetçi vatandaşların Türkiye’de hastalık sigortalarını kullanarak, ilaç ve tedavi hizmetleri almaları durduk yerde kısıtlanmış ve sadece “acil durumlar halinde” denilerek sınırlandırılmıştır. Bu nedenle Türkiye’ye giden vatandaşlarımız ordaki bazı tedavilerinin ve ilaçlarının masraflarını ceplerinden ödemek durumunda kalmaktadırlar..

Niye kardeşim, niye..?

SON YÖNETMELİK DE İŞİN TUZU BİBERİ OLDU

Bir diğer kanayan yara da Türkiye’den Borçlanma Yoluyla Emeklilik Hakkı kazanan vatandaşların durumları ve haklarında yayınlanan son yönetmeliktir.

Buna göre yurdışında pirim ödeyerek çalışan veya devletten yardım alan vatandaşların emekli maaşlarının ödenmeyeceği tekrar tesçillenmiş oldu..

Bu haksızlığın sebebi nedir..?

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar kanunlar dahilinde şartları yerine getirip, borçlanma için ödemeleri gereken paraları yatırdıkları halde, kendilerinin hak ettikleri emeklilik aylıkları neden ödenmemektedir.?

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU ???

Aynı durumda Türkiye’deki emeklilerin sınırsız çalışmaya devam etme hakları olduğu halde, yurtdışında yaşayanların çalışmaları niye yasaklanmakta veya kısıtlanmaktadır..?

Hani nerde kaldı “eşitlik” ilkesi..?

Yurtdışındaki vatandaşların bir işte çalışmalarının Türkiye’ye ne zararı olabilir..?

Bu yasağı koyarak ne elde etmiş oluyorsunuz..?

Vatandaşın emeklilik için yatırdığı paraları toplayıp, emeklilik aylıklarını ödemekten kurtulmuş oluyorsunuz, öyle mi..?

Yazık, hem de çok yazık!!!

                ****

MESUT SİPAHİ KİMDİR ?

1965 senesinden beri Hamburg’da yaşıyor. Burada Mühendislik okuluna gitti ve 1974 senesinden 2009 senesine kadar Türk-Alman Çalışma Bakanılıklarının işbirliğiyle kurulan “Türkdanış” Kurumunun Hamburg Bölge Temsilciliğini yaptı. Gerek vatandaşlarımızın her alandaki sorunlarına çareler bulma ve gerekse buraya daha iyi uyum sağlamaları hususlarında çalışmalar yaparak, projeler geliştirdi.. Buna ilaveten Hamburg Yüksek Halk Okulunda 70’li yıllarda Almanca Öğretmenliği ve 1982 senesinden beri de Hamburg Eyalet Devleti nezdinde resmi ve yeminli Tercümanlık yapmakta..

Seksenli yılların başlarında Türk kökenli bir ilk olarak Sosyal Demokrat Parti SPD’de “Ausländer“ Çalışma Kurulu Üyeliğinde bulundu..

Sivil Toplum faaliyetleri alanında ise spor, eğitim ve kültürel çalışmalara yönelik çeşitli Derneklerin kuruluşuna öncülük yaptı. Bu meyanda Ramazan Avcı adlı vatandaşımızın ırkçı Alman gençleri tarafınfan hunharca katledilmesi üzerine, halen bünyesinde 30 kadar dernek ve grubun üyesi olduğu “Hamburg Türk Toplumu”nun kurulma aşamasında, kurucularından birisi olarak yer aldı ve 2017’de bir dönen bu kurumun Başkanlığını yaptı.

EMEKLİ GURBETÇİLERİN GÜNAHI NEDİR..?” için 2 yorum

  1. Mesutcuğum çok haklısın, bunun adı: VUR ABALIYA dır.
    ABALI kim, yıllarını Almanyada en ağır işlerde çalışarak emekli olmuş Türk vatandaşları. Türkiye zamanında hazine boşalınca.
    Almanyadan emekli olanlardan taze para gelsin diye BORÇLANMA İLE EMEKLILIK yasası çıkardı. Şimdide hazine tamtakır bu seferde Vatandaşa ödenen emekli maaş larını kesecekler!!! Hemi???

    1. Aynen öyle Galipçim.. Fakat kabahat biz vatandaşlarda. Çünkü hembirlik olamıyoruz, hem de oy verirken herşeyi çok çabuk unutuyorz.. Kendine iyi bak..
      Selamlar..!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir