HTBB ÜSTÜNDE “KARA BULUTLAR”

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 adlı Koronavirüs pandemisi sürecinde üst üste yaşanan hastalıklar ve ölümlerden dolayı Hamburg Türk Basın Birliği de son aylarda  oldukça sıkıntılı bir dönem yaşıyor.

İşte Ali AKDEMİR’in kıvrak kalemiyle gerçekleştirdiği “Hamburg Türk Basın Birliği üzerinde kara bulutlar dolaşıyor” başlıklı haber:

HTBB’NiN İLK KAYBI, GAZETECİ SEDAT AÇIKBAŞ 

Hamburg Basın dünyasının ilk acı kaybı 2017 yılının mart ayında deneyimli gazeteci Sedat Açıkbaş olmuştu. Hamburg Basın dünyası usta gazeteci Sedat Açıkbaş’ın vefatıyla o zaman derinden sarsılmıştı. Yakalandığı amansız mide kanseri hastalığı sonucu vefat eden Post gazetesi Haber Müdürü Sedat Açıkbaş, sevenlerini yasa boğmuştu.

ANSIZIN GELEN ACI ÖLÜM

2020 yılında ise ilk olarak Hamburg Türk Basın Birliği ( HTBB ) yönetim kurulu üyesi Levent Danık, henüz 38 yaşında iken, 17 Ekim Cumartesi sabahı geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Çevresinde son derece sevilip sayılan kişiliğiyle tanınan Levent Danık’ın beklenmedik bu zamansız ölümü, başta ailesi olmak üzere, basın camiası ve arkadaşları arasında derin üzüntüye neden oldu.

Ve..ÜST ÜSTE GELEN HASTALIKLAR

Devamında ise, HTBB eski başkanlarından  Post Gazetesi Kuzey Almanya Müdürü Erdal Altuntaş, Koronavirüs’e yakalandı.Yapılan test sonucu pozitif çıkan Altuntaş, 2 haftalık karantina süresini evinde geçiriyor.  Erdal Altuntaş Durumunun iyi olduğunu, koku ve tad alma duyularının olmadığını ve hafif bir öksürüğü olduğunu aktardı. Altuntaş ayrıca anne, babası ve eşininde Korona olduğunu belirterek, kendisini gerek bizzat telefonla, gereksede sosyal medyadan geçmis olsun dileğini iletenlere, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

HTBB üyeleri Yaşar Yıldırım ve Volkan Arat‘ın da aynı şekilde Kovid 19 test sonuçlarının pozitif çıktığı haberi geldi. Volkan Arat’ın tedavisinin evinde, Yaşar Yıldırım’ın ise hastalığının ağır seyrettiği, nefes almakta güçlük çektiği için, tedavisinin şu anda hastahanede entübe durumda devam ettiği bilgisini aldık.

Yaşar Yıldırım

HTBB BAŞKANI EMİN SAĞLIK AMELİYAT OLDU

Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı ve Türkses gazetesi sahibi  Emin Sağlık, hastanede küçük bir ameliyat geçirip aynı gün evine döndüğünü sosyal medya üzerinden duyurdu. Emin Sağlık, geçirdiği bağırsak ameliyatı sonrası paylaştığı mesajda şu ifadeyi kullandı, “Arkadaşlar dünkü tedavim başarıyla sonuçlandı. Erken teşhis ve acil müdahale sebebiyle, şimdilik ciddi bir sağlık sorunum çıkmadı. Ancak, kesin sonuç önümüzdeki günlerde belli olacak. Gerek sosyal medya ve gerekse telefonla bana geçmiş olsun dileklerini ileten tüm yakın akraba, dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.Hepinize herşeyden önce sağlık ve başarılar dilerim” dedi.

OYA PERVİN PELİT SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Hamburg Türk Basın Birliği başkan yardımcısı dublaj sanatçısı ve yönetmen Oya Pervin Pelit de kalp ve tansiyon rahatsızlığı nedeniyle genel bir sağlık kontrolünden geçti. Özel bir klinikte gerçekleştirilen sağlık kontrolünde Pelit, check-up kapsamında Efor, EKG ve EKO testlerinden geçti, ayrıca kan tahlili yaptırdı. Oya Pervin Pelit sağlık kontrolleri sonucu yaptığı açıklamada, “Kalp ve tansiyon kontrol altında, gayet iyiyim. Var olunuz. Geçmiş olsun mesajlarınıza çok teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

HURŞİT KÖSE GRİBİ YENDİ

Hamburg Türk Basın Birliği üyeleri arasında yaşanan olumsuz sağlık sorunlarında duyarlı olup, arkadaşlarını sürekli bilgilendiren, HTBB yönetim kurulu üyesi Futbol Express haber sitesi sahibi Hurşit Köse‘nin de gribal enfeksiyon nedeniyle yaklaşık olarak iki haftadır evinde tedavi görmekte olduğunu öğrendik. Aynı zamanda futbol hakemliği de yapan Köse’nin durumu iyiye gidiyor.

HTBB ÜYELERİNE GEÇMİŞ OLSUN!

Yaşanan tüm bu olumsuzlukların bir an önce aşılacağı umuduyla, tedavileri süren HTBB üyesi gazeteci arkadaşlara geçmis olsun dileğinde bulunup, acil şifalar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir