BÜLENT GÜVEN UID BAŞKAN ADAYI

Uluslararası Demokratlar Birliği’nin muhtemelen Aralık ayında yapılması planlanan Genel Kurul toplantısı öncesinde, ekonomist ve siyaset bilimci Bülent Güven Başkan Adayı olarak düşünülüyor.

Haber: Mehmet ATAK

Kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği’nde bu yıl sonunda yapılması planlanan seçimli Genel Kurul için hazırlıklar sürerken, Genel Başkan Bülent Bilgi’nin geçen hafta görevden ayrılma talebi üzerine Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Bülent Güven tek Genel Başkan adayı olarak belirlendi. 

CUMHURBAŞKAN ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ  

Genel Merkezi Köln’de olan ve 28 ülkedeki 280 kentte teşkilatlanan UID’in yaptığı kurumsal istişare toplantıları neticesinde Genel Başkan adayı olarak belirlenen Bülent Güven, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Korona pandemisi sebebiyle Alman hükümetince getirilen toplantı yasaklarının Weichnacht ve Noel tatilleri vesilesiyle gevşetilmesi halinde, bu yılın Aralık ayında yapılması öngörülen Köln’de UID Genel Kurul toplantısına tek aday olarak girmesi kesinleşen Ekonomist ve Siyaset Bilimci Bülent Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde, yurt dışındaki vatandaşlarımızın yaşam durumları ve son zamandaki bazı olumsuz gelişmeler karşısındaki kaygılarını aktardı. Bülent Güven, Erdoğan’ın da, vakıf olduğu konulara karşı olan duyarlılığı karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.       

BÜLENT GÜVEN’İ TANIYALIM

1970 Erzurum doğumlu. 1977’de ailesiyle birlikte Hamburg’a yerleşti. Lisans ve yüksek lisans diplomalarını Hamburg Üniversitesinde ‘ekonomi, siyaset bilimi, sosyoloji’ alanlarında öğrenim görerek aldı. Doktora çalışmalarını ise yine Almanya’nın köklü üniversitelerinden Tübingen Üniversitesi’nde sürdürdü. 

Bülent Güven, iş yaşamı boyunca, uluslararası şirketler ve kurumlara danışmanlık hizmeti veren çeşitli şirketlerde görev aldı. 

1997 yılında Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) üye oldu ve parti bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. Aynı parti içindeki Türk Alman Forumu’nu kurdu ve uzun bir dönem bu forumun başkanlığını üstlendi. 2005 Almanya Genel Seçimlerinde, dönemin Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder’in göçmenlere yönelik geliştirdiği pozitif seçim kampanyasında aktif rol aldı. 

Evli ve dört çocuk babası olan Bülent Güven, UID Genel Bşkan adaylığı konusunda kendisini önemseyip teklifte bulunan tüm teşkilat üyelerine teşekkür ederek, “İnşallah seçildiğim taktirde, bu aktif ve önemli görevi en iyi şekilde icra edip, ekip halinde insanlığa ve dünya barışına katkıda bulunmağa gayret göstereceğim” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir