İYİ PARTİ’DEN 1 İHRAÇ 1 DE İSTİFA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya “FETÖ’cü” dediği gerekçesiyle, parti teşkilatlarının talebi doğrultusunda disipline sevkedilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti’den ihraç edildi. Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise partisinden istifa etti.

İŞTE ÜMİT ÖZDAĞ’IN İHRACINA GİDEN YOL

SÖZCÜ gazetesinin haberine göre, Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Kavuncu’nun “FETÖ’cü” olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha sonra parti teşkilatları, Özdağ’ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirtildiği dilekçeleri genel merkeze ileterek Özdağ’ın partiden ihraç edilmesini istemişti. Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilatlardan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ’ın Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermişti.

İYİ PARTİ’DEN ÜMİT ÖZDAĞ’IN İHRAÇ KARARI İLGİLİ AÇIKLAMA ŞÖYLE:

İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin;

İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;

 İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve

 Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

Ve Disipli Kurulu da Özdağ hakkındaki iddiları inceleyip, kendisinin partiden ihracını kararlaştırdı. 

MERAL AKŞENER: “KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ın oy birliğiyle ihraç edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, “Keşke böyle olmasaydı. Herkes için hayırlı olsun diyorum ama üzüldüğümü ifade etmek isterim” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu. İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Akşener, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un istifasına ve partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK’UN İSTİFASI

Akşener ve Davutoğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk‘un istifasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu;

“Bütün bunların her birine elbette çok üzülüyorum. Herhangi bir milletvekili arkadaşımızı bir kenara bırakın, sade bir üyemizin dahi istifa etmesi, partimizden yolunu ayırması son derece bizleri üzen bir durumdur. Ama benim bir özelliğim var; bu irade beyanında bulunmuş hiçbir arkadaşımın, yani istifa ile ilgili irade beyanında bulunmuş hiçbir arkadaşımızı incitecek herhangi bir söz, kelime sarf etmedim. Aynı noktada durmaya devam edeceğim.”

“HERKES İÇİN HAYIRLI OLSUN AMA ÜZÜLDÜĞÜMÜ İFADE ETMEK İSTERİM”

Özdağ’ın partiden ihracına ilişkin de açıklamalarda bulunan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

  • Keşke böyle olmasaydı. Ama sayın Özdağ’ın beni, partimizi ve başkanlık divanının neredeyse yarısını ilzam eden, iftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle kendisine merkez disiplin kurulu, partiden ihraç etme kararı vermiştir.
  • Bizim Merkez Disiplin Kurulumuzun (MDK) özelliği şu: bütün yazışmaları, özel kalemi, kalemi vesairesi, her şeyi ayrıdır. Hem Meclis’teki arkadaşlarımızın, disiplin kurulunda görev alan arkadaşlarımızın, hem de kongrede seçilen MDK’mızın bir araya gelip aldığı bir karardır.
  • Şu anda ayrıntılarını gerçekten bilmiyorum çünkü misafirimiz vardı (eliyle Davutoğlu’nu işaret ederek). Herkes için hayırlı olsun diyorum ama üzüldüğümü ifade etmek isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir