ŞANSÖLYE ANGELA MERKEL KARANTİNADAN ÇIKTI

Korina virüs karantinasından çıkan Merkel, ilk iş olarak haftalık video mesajını yayınladı: “14 gün yapayalnız evde, dünyayla sadece telefon ve internet üzerinden bağlantı kurarak yaşamak hiçte kolay olmadı” dedi ve herkesi 2 metre mesafeyi korumaya, paskalya tatilinde de evde kalmaya çağırdı.

“Yalnızlığın ve tek başına karantina altında yaşamanın ne kadar zor olduğunu şimdi çok iyi anlıyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Şansölye Angela Merkel “Evimde geçirdiğim karantinadan çıkıp bugün sizelere başbakanlık ofisimden seslenebildiğim için çokmutluyum. Evimde geçirdiğim karantina sürem bitti ve iyiyim” dedi. ‘Bu önlemler daha ne kadar sürecek’ diyenleri de çok iyi anladığını belirten Merkel, “Bugün size somut bir tarih vermem sorumsuzluk olur” diye konuştu.

PASKALYA TATİLİNDE DE EVDE KALMAYA DEVAM EDİN

Şansölye Merkel gelecek hafta başlayacak olan paskalya tatili nedeniyle herkesi çok daha dikkatli olmaya çağırdı ve bu yıl paskalyanın da korona virüsü krizi nedeniyle diğer yıllara göre farklı geçmek zorunda olduğunu vurguladı. Paskalyada insanların kiliseye gidemeyeceğini, yakınlarını ziyaret edemeyeceğini belirten Merkel, bu vesileyle Almanya’da ibadetevlerine gidemeyen müslümanları, yahudileri ve başka inançtan insanları da düşündüğünü kaydetti. Merkel herkesi kurallara uymaya davet etti ve “Ne olur ciddiye alın! Bu paskalya bayramında Almanya içinde kısa mesafeli bile olsa seyahat etmeyin, göllere, dağlara çıkmayın, yakınlarınızı ziyaret etmeyin. Maske takıyor olsanız bile mesafe bırakmayı asla ihmal etmeyin, en iyi korunma yöntemi bu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir