ALMANYA TAYLAND KRALI’NI SINIRDIŞI MI EDİYOR

Alman Federal Meclisi, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn’un Bavyera’da bulunan villasından kararlar çıkarması halinde Almanya’dan sınır dışı edilebileceğini söyledi.

Korona virüs pandemisi başladığından beri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn’un Bavyera’da bulunan villasında kalıyor. Alman Federal Meclisi uzun süredir bu misafirlikten rahatsız olduğu biliniyor. Diplomatik dokunulmazlığa sahip olan Kral için Alman Hükümetinin ülkeden sınır dışı etme yetkisini kullanabileceğini söyledi.

Federal Meclis’in sosyalist Sol parti tarafından görevlendirilen bir değerlendirmesine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın son tehditlerine rağmen Tayland Kralı’nı yargılamak için çok az güce sahip.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn

Ancak Federal Meclis, kralı “istenmeyen kişi” olarak Almanya’dan kovmak yerine, kanun uygulayıcılarının Tayland’ı tatilde olsa bile temsil eden kralı yargılamanın bir yolu olmadığını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas Kral Vajiralongkorn’un Almanya’daki varlığından rahatsız olduğunu dile getirmişti. Kral’ın Almanya’da bulunduğu süre içerisinde yasal olmayan faaliyetlere başvurması halinde bunun sonuçları olacağını söyleyen Maas, yaptığı açıklamada, Tayland Kralı’nın ülkesini Almanya’dan yönetmesine müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etmişti.

KAYNAK: HABERTÜRK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir