SÜPER LİG’DE HEYECAN YÜKSELİYOR

Süper Lig’de liderlik yarışı nefes nefese devam ederken, bazı takımlar yeni hocaları ile ilk maçlarına çıktılar. Fenerbahçe’nin 5-1’lik galibiyeti ile Galatasaray’ın Kayserispor önünde 2 puan kaybetmesini Hakan Ortatepe yorumladı.

FENERBAHÇE ZİRVEYE KOŞUYOR 

Sarı Lacivertliler Gençlerbirliği karşısında farklı galip gelerek haftayı 3 puanla kapattı. Kadrosunda ilk defa yeni transferleri de bulunduran Fenerbahçe çok iyi oynamayan rakibi karşısında zorlanmadı. Mert Hakan’ın attığı golden sonraki sevinci, hem ne kadar hırslı olduğunu gösteriyor, hem de sanki bir şeyleri ispatlamış ve “ben burdayım” diyor. Sosa yine usta işi bir gol attı. O sahada oldu mu Fener takımı bir başka oynuyor. Perotti geçen haftaki kötü görüntüsünden uzaktı ve iki golle tekrar sahalara döndü. Bu maçı Fenerbahçe ismi ve kaliteli ayakları ile kazandı diyebiliriz.

BEŞİKTAŞ DERİN NEFES ALDI

Beşiktaş, Başakşehir önünde sahadan galibiyetle ayrıldı ve moral buldu. Atiba adeta takımını sırtlayıp tek başına götüren isimdi. Atılan golde sahayı boydan boya koşup sonunda asist yapmış olması onun ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Genç oyuncuların defalarca seyredip örnek almaları gereken bir pozisyondu gerçekten.

Bu kadar eksik kadrosuna rağmen verilen Milli ara, Beşiktaş’a yine iyi gelmiş görünüyor. Eldeki oyuncularla sahaya çıkıp bu maçı kazanmış olmak Sergen Hoca‘ya da iyi bir moral oldu.

Haftayı 3’er puanla kapayan Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın hafta sonundaki derbi karşılaşması bakalım nasıl sonuçlanacak ?

TRABZONSPOR 3 PUAN SEVİNCİ Trabzonspor’da Abdullah Avcı hocanın performansı merak edilen konuların başında geliyordu. Çıktığı ilk maçından galibiyetle ayrılması, onun için tabiiki iyi bir başlangıç, ancak Trabzon takımında onun sistemin oturması oldukça zaman alacak. Trabzonspor camiasının bu defa sabırlı olması gerekiyor. Aksi taktirde başarı hayal olabilir.

ALANYASPOR LİDERLİĞİ SEVDİ 

2 haftadır liderliği gün farkıyla Fenerbahçe’ye bırakıp averajla da olsa tekrar geri alan Alanyaspor, Antalya derbisinde Antalyaspor’u da yenmeyi başardı.

GALATASARAY’DA HESAPLAR TUTMADI

Spor yorumcularının ” 5 maçta 13-15 puan toplar” dedikleri Galatasaray, kendi evinde Kayserispor’la berabere kalarak önemli bir avantajı kaçırdı. Oysa, belki de farklı kazanabileceği bir maçtı ama kalesinde devleşen Lung buna müsade etmedi.

Ancak burada sorulması gereken soru Galatasaray neden gol atamıyor?

Tamam Lung muhteşem oynayıp, işini olması gerektiği gibi yaptı. Galatasaray’ın gol atması icin milyonlar verdiği Diagne bu sezon ligde ilk golünü attı, oda penaltıdan. Kayseri takımı 61. dakikada 10 kişi kaldı ama Galatasaray Diagne ile zaten 10 kişi oynuyor. Ne bir baskı, ne bir mücadele hiç bir şey yapmıyor, sadece topun kendisine gelmesini bekliyor. Eline geçen gol fırsatlarını da harcıyor. Kısacası sınıfta kaldı Diagne. Yüzde yüz gol yapması gereken pozisyonu, kendine çok güvendiği için harcayan Emre Akbaba, yenilen golde topu rakibine adeta asist yapan Donk ve bu kadar eksiğin olduğu bir ortamda forma şansı bulan ancak bu şansı kullanmayan Oğulcan ve diğer gençler.. Öte yandan Fatih Hoca hoca , 1-0 öne geçmelerinden hemen sonra hiç yapmadığı şekilde aynı anda 3 oyuncu değişikliği yaptı ve asları kenara alıp, gençleri sahaya sürdü. Fakat hemen akabinde Kayserispor’un o güzel golü gelince, mutlaka “keşke yapmasaydım” demiştir.

Kayserispor takımına ayrı bir parantez açıp kutlamak gerek. 10 kişi ile gösterdikleri mücadele gerçekten olağan üstüydü. Özellikle kaleci Lung muhteşem bir oyun sergiledi. Sakatlanıp çıkarken ki göz yaşları herkesi etkilemiştir mutlaka, hem ona hem de yine sakatlanıp çıkan Yasir’e geçmiş olsun. Bir zamanlar Galatasaray kalesini de korumuş olan İsmail de, kurtarışlarıyla Lung’u aratmadı. Ancak takımın başında ilk maçına çıkan Samet Aybaba hoca’nın işi hiç kolay olmayacak.

Gaziantepspor ile Konyaspor ve Hatayspor’u da ortaya koydukları mücadeleden dolayı kutlamak gerekiyor. Konya ilerleyen haftalarda ortaya daha da fark koyacak gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir