HDP’Lİ VEKİLE 6 YIL 3 AY HAPİS!

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’e “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Evrensel gazetesiniz haberine göre, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) daimi meclis üyesi ve inanç ve azınlıklar komisyonu üyesi olması gerekçesiyle açılan davada karar verildi. Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Kemal Bülbül katılmadı.

Bülbül’ün avukatı Cafer Koluman, Anayasa’nın 83’üncü maddesi kapsamında dokunulmazlığı bulunan müvekkilinin yargılanmasının durdurulması talebini tekrarladı. Koluman, müvekkilinin o dönem Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı ve Alevi kanaat önderi olması nedeniyle çalışmalara katıldığını söyledi.

Avukat Koluman ayrıca DTK’nin yasal düzeyde çalışma yapan bir platform olduğunu vurgulayarak Bülbül’ün beraatını talep etti.

Savcı, Kemal Bülbül’ün “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan cezalandırılması yönünde önceki celsede verdiği mütalaasını yinelerken, yargılanmanın durdurulması talebinin de reddini istedi. Mahkeme, verdiği ara kararla bu talebi reddetti ve yargılamaya devam edileceğini belirtti.

Talebin reddedilmesinden sonra esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını tekrar ettiklerini dile getiren Avukat Cafer Koluman, DTK’nin Anayasa çalışmalarına katılması için 2012 yılında bizzat Meclis Başkanı’ndan davet aldığının altını çizdi, beraat talebini tekrarladı.

6 YIL 3 AY CEZA VERİLDİ

Mahkeme, dava her ne kadar “Terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan açılsa da sanığın eyleminin “Terör örgütü üyesi olmak” tanımına uyduğu yorumunu yaparak Kemal Bülbül’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

KARAR MECLİS’E GÖNDERİLECEK

Mahkeme, kararın bir örneğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Sekreterliği’ne ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir