GAZETECİ ERTUĞRUL AKÇAYLI VEFAT ETTİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Sürekli Basın Kartı sahibi Ertuğrul Akçaylı 1 Aralık 2020 Salı günü vefat etti. Cenazesi İstanbul’da toprağa verildi.

Haber: Ali Akdemir

80 yaşındaki deneyimli  gazeteci Ertuğrul Akçaylı‘nın hayatını kaybetmesi Almanya’da ve Türkiye’de kendisini tanıyan gazeteci arkadaşları arasında derin üzüntü yarattı. Gazetecilik mesleğinde uzun yıllar geçirmiş olan Ertuğrul Akçaylı, 1 Aralık 2020 Salı günü yaşama gözlerini yumdu. Akçaylı’nın cenazesi aynı gün İstanbul’da Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

1970’li yılların sonlarından itibaren  Almanya’nın Hamburg kentinde  10 yılı aşkın süre Hürriyet gazetesi temsilcisi olarak görev yapmış olan  Ertuğrul Akçaylı’nın vefatıyla ilgili olarak Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) yönetim kurulu adına başkan Emin Sağlık imzasıyla bir başsağlığı mesajı yayınlandı.  Mesajda, “Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi Hamburg Temsilcisi olarak çalışan Gazeteci Ertuğrul Akçaylı’yı kaybettik.  Merhum  Ertuğrul Akçaylı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Hamburg’daki eski mesai arkadaşlarından İbrahim Gül, Kemal Doğan , Ünver Dinç ve tüm Hürriyet gazetesi camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ (TGC)  DE BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  (TGC ) Akçaylı’nın  vefatıyla ilgili başsağlığı mesajında başsağlığı mesajında, “Ertuğrul Akçaylı’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz. Kıdemli üyemiz, değerli spor yazarı Ertuğrul Akçaylı’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Mesleğimize uzun yıllar önemli hizmetler veren Ertuğrul Akçaylı’nın ailesine, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

GAZETECİ İBRAHİM GÜL 3 GÜN ÖNCE KONUŞMUŞTU

İstanbul’da yaşayıp, Ertuğrul Akçaylı ile sık sık futbol maçlarında buluşan Hamburg’lu gazeteci ve eski hakem Sedat Başaran‘ın telefonu üzerine vefat olayından haberdar olan gazeteci İbrahim Gül, yıllarca Hürriyet gazetesi için birlikte hizmet verdiği Akçaylı’nın bu ani ölümü karşıısında derin üzüntü duyduğunu belirtti. “Daha 3 gün önce kendisiyle telefonda görüşüp sohbet etmiştik” diyen İbrahim Gül, selefi Akçaylı için şunları söyledi: 

“Dile kolay, yarım asrı aşan sürede çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın  ölüm haberini alıyorsunuz.  Kelimeler boğazınızda düğümleniyor, vücudunuz adeta felç olmus gibi kaskat kesiliyor.

…”Ertuğrul’la arkadaşlığımz İstanbul Hürriyet’te beraber çalıştığımız yıllarda başlamıştı. Ertuğrul spor haberlenin adeta tozunu attırırken, ben de boynumda fotoğraf makinesi haberden habere koşuşturup duruyordum. Kader bizi 70’li yılların başında Almanya’da yeniden bir araya getirdi. Ben Frankfurt merkezde çalışırken, Ertuğrul da Hürriyet’i Hamburg’ta temsil ediyordu. Zaman zaman bazı haberleri birlikte kovaladık. O, Frankfurt’a geldiğinde, ben de Hamburg’a gittiğimde birlikte olup güzel anılardan, arkadaşlardan bahsederdik. 1988’in Ekim ayında beni Hürriyet’in Hamburg   Temsilcisi olarak atadılar. Çok tuhaf olmuştum. Ertuğrul bir süre sonra Türkiye’ye döndü ve yaşamını orada sürdürmeye başladı.

Canım arkadaşım! Yıldizlar yoldaşın, mekanın cennet olsun.

Allah ailene ve sevdiklerine sabır versin. Cennetteki tüm dostlara selam!

ERTUĞRUL AKÇAYLI KİMDİR?

1940 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde  doğdu. İstanbul Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Mesleğe 1960 yılında Türkiye Spor gazetesinde başladı. Zafer, Dünya, Hürriyet, Son Havadis, Radikal, Fanatik ve Posta gazetelerinde çalıştı. Türkiye Futbol Federasyonu basın danışmanlığı görevini üstlendi. Almanca bilen, Sürekli Basın Kartı taşıyan Akçaylı evli ve iki çocuk babasıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir