Türk Basını bir efsane ismini daha kaybetti!

Türk Basınının usta isimlerinden Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri hayatını kaybetti. Ayeri, geçirdiği kaza sonrası beli kırıldığı için 20 Kasım tarihinde yazılarına ara vermişti.

Mehmet ATAK

Türk Basınının usta isimlerinden Yeniçağ Gazetesi yazarı Burhan Ayeri 74 yaşında hayatını kaybetti. Ayeri’nin Kasım ayında geçirdiği bir kaza sonucu beli kırılmıştı.

GAZETELERDE TELEVİZYON ELEŞTİRMENLİĞİNİ BAŞLATMIŞTI

Gazeteciliğe 1966’da başlayan Ayeri, Tercüman gazetesinde uzun süre haber müdürü olarak görev aldı. Türkiye’de televizyon eleştirmenliğini gazetelerde ilk başlatan isim olan Ayeri’nin meslek ödüllerinin sayısı yüzün üstündedir.

“YENİÇAĞ’DA ÇALIŞMAK ŞANSIM”

Ayeri hayatına ilişkin kaleme aldığı özgeçmişini, “Orhan Ayhan gibi ağabeye ve Ömer Üründül gibi bir kardeşe sahip olduğum için gerçekten şanslıyım.Bir diğer şansım ise sonbaharımda Yeniçağ gibi “kadir bilir” bir ekiple çalışabilmektir” ifadeleriyle sonlandırmıştı.

TGC’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Burhan Ayeri’nin ölümünün ardından bir açıklama yaptı:Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Gazetecilik ve köşe yazarlığı alanında uzun yıllardır başarıyla görev yapan Burhan Ayeri’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz.”

Burhan Ayeri’nin cenazesi 12 Aralık 2020 Cumartesi günü Büyükçekmece’deki Çakmaklı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BURHAN AYERİ KİMDİR?

İzmir Damlacık’ta 1946 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Sanat Tarihi bölümlerini bitirdi.

13 Haziran 1966’da Durum Dergisi’nde gazeteciliğe başladı.
Yine aynı yıl Paris’teki senaryo yarışmasında “At ve Arabacı” isimli öyküsüyle “İnsan Snopsisi” ödülüne layık görüldü.

Meydan, Güneş, Tercüman ve Akşam gazetelerinde görev yaptı. Son olarak Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazıyordu. Çok sayıda ödülü bulunan Ayeri, 2019 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü almıştı. İki çocuğu ve bir torunu vardı.

KAYNAK: Medya Radar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir