SEYİRSİZ MAÇLARIN FAVORİSİ YOK

Kendi evindeki maçları 30 – 40 bin seyircinin desteğiyle oynamaya alışmış  olan  özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımların Korona pandemisi döneminde seyirci avantajından mahrum kalarak oynadıkları maçların sonucunu önceden tahmin etmek artık çok zor. Seyirci faktörü, Anadolu takımlarının maçlarında da eksikliğini hissettiriyor. Süper Lig’in 12. hafta karşılaşmaları da bu tezimizi önemli ölçüde doğruluyor. 

İşte hiçbir yerde bulamayacağınız  yorumlarıyla HAKAN ORTATEPE’nin 12. haftaya bakışı: 

FENERBAHÇE’YE 3 TEK MALATYA KAYISISI 

Transfer şampiyonu Fenerbahçe’nin yaptığı transferlerle bu sezonu açık ara şampiyon olarak bitireceği söyleniyordu. Çünkü yeni transferler gerçekten standartlarının üzerinde futbolculardı, ancak evinde oynadığı son iki maçı da kaybeden Fenerbahçe’de sanki bir gerileme dönemi başladı. Özellikle de bu hafta evinde farklı mağlup olması, Fenerbahçe’de suların kabarmasına ve rüzgârların sertleşmesine neden olabilir. İlerleyen haftalarda Erol Hoca, şu anda üzerine aldığı sorumluluğu ne kadar daha bu şekilde taşıyıp, eleştirilere ve baskılara göğüs gerebilir, yoksa bundan birkaç hafta önce Beşiktaş’ta Sergen hocanın içine düştüğü ruh haline mi bürünür? Oyuna baktığımızda, Malatyaspor karşısında Fenerbahçe sezonun en kötü futbolunu oynadı diyebiliriz. Oyuncuların hepsini tek tek değerlendirmenin bir anlamı yok, çünkü hepsi birden gerçekten kötüydüler. Hani bazen gününde olmaz insan, işte Fenerbahçe de gününde değildi. Belki bundan sonraki maçlarda iyi oynadıklarında şimdi yere vurduğumuz bu futbolcuları tekrar göklere çıkaracağız. Çünkü ülkemizde futbol anlık başarılara endeksli. Ama bu şampiyonluk yolunda yine de bir kayıp.

MALATYASPOR RAMPAYA TIRMANIYOR 

Geçtiğimiz haftalarda Malatyaspor’un iyi bir takım olduğunu belirtmiştik, Hamza Hoca Fenerbahçe karşısında dört forvetle sahada yer alıp bu maçı kazanmak için geldiğini gösterdi. Burada Fenerbahçe’nin kendi sahasında neden sadece bir forvetle oynadığını mı, yoksa Malatyaspor‘u deplasmanda neden dört forvetle oynadığını sorgulamak mı doğru,varın bunun cevabını siz bulun.  Ama şu var ki Malatyaspor hak etti ve kazandı.  Tebrikler Malatyaspor..  Önümüzdeki haftalarda gidişat bu şekilde olursa Fenerbahçe’yi ve Erol Hocayı gerçekten zor günler bekliyor.

GAZİANTEPSPOR BAŞAKŞEHİR’E ÇARPINCA..

Başakşehir bu hafta kendi evinde kayıplarda. Son 4 haftadır galip gelemiyor. Ligin ilk haftalarında da ayni şekilde kötü sonuçlar almıştı. Sonrasında hem Avrupa ve hem de ligde üst üste iyi sonuçlar alarak kendine gelmişti ama Başakşehir, yine ligin başındaki görüntüsüne yakın ve acaba yine başa mı dönüyor sorusu geliyor akla. Okan Hoca’nın mutlaka bir şeyler yapması gerekiyor. Sadede İrfan Can ve biraz da Crivelli ile olamayacağı ortada. Gaziantep hızlı oyunculara sahip ve  deplasman karnesi de iyi. Bu hafta da deplasmanda galip gelerek başarılarını devam ettirdiler. Muhammet de attığı golle takımını sırtlamaya devam ediyor.

ALANYASPOR CAN HAVLİYLE KARTALI AVLADI

Beşiktaş, Alanya deplasmanında aslında pek de beklemediği bir mağlubiyet aldı. AlanyaSPOR inatla ligin zirvesinde yer almaya devam ediyor. Her iki takımda da daha önce karşı takımda oynamış futbolcular vardı  ve bu anlamda enteresan bir maç oldu. Denk kuvvetler şeklinde geçen karşılaşmada Sergen Hoca Rosarier’i ikinci sarıdan kırmızı görüp, takımı 10 kişi bırakacak endişesi ile oyundan aldı ki aslında o ana kadar belki de takımda en iyi işler yapan oyuncuydu. NKodou takıma hareket getirdi ama yetmedi. Yediği ikinci golden sonra genc kaleci Utku biraz daha çalısması gerektiğini anlamış olmalı diye düşünüyoruz. Tecrübeli bir kaleci o golü yemez. Aldığı son mağlubiyetlerle  liderliği sarsıntı geçiren Alanyaspor’da Bakasettas ekstra işler yapmaya devam ediyor. Maç sonundaki basın toplantısında ligin lideri durumda olan takımın hocasına ve üstelik Beşiktaş gibi bir takıma karşı alınmış bir galibiyetten sonra, basın mensuplarının hiç bir soru sormaması ve Çağdaş Hoca’nın serzenişi de yine ilginç bir olay olarak gündem oluşturdu. Neticede Alanyaspor liderliği sevdi diyebiliriz.. 

TRABZONSPOR MAL, KAYSERİSPOR CAN DERDİNDE OLUNCA..

Abdullah Hoca’nın başa gelmesi ile atak yapması beklenilen Trabzonspor, maalesef henüz o aşamaya ulaşamasdı  ve bu hafta da Kayserispor karşısında sahadan beraberlikle ayrılarak bir puana razı oldu Tabii ilk etapta kaybetmemek önemli, ancak yavaş yavaş Abdullah Hoca’ nın sisteminin de oturması ve takımın da artık kendine gelmesi gerekiyor. Her ne kadar veteran gibi oynasa da, MWakame’nin eksikliğini hissediyor Trabzonspor. Diğer yandan da Kayserispor’un alt sıralardan kurtulma çabası da devam ediyor. Bu hafta alt sıralardan sıyrılan Gençlerbirliği, bu galibiyetle rahat bir nefes aldı. Erzurum’ un sahasında kaybetmesi puan tabelasında alt sıralara doğru kaymasına neden oldu. Bu maçın oynanan futbol ile Süper Lig’e yakışır bir maç olmadığını hemen belirtmemiz gerekiyor. Zira iki takımın oynadığı futbola bakınca, hemen Süper Lig’de futbol bu mu sorusu akla geliyor?

GALATASARAY OYNAMADAN KAZANDI ve KUPA MAÇLARI

3 takımın deplasman galibiyeti yaşadığı bol gollü bir haftayı fikstür gereği boş geçiren Galatasaray, rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın 3’er  puan kaybetmesi ile aslında oynamadan kazanan takım oldu ve önemli avantaj elde etti. Sarı kırmızılı takım Salı günü Türkiye Kupası 5. turunda  Darıca Gençlerbirliği ile karşılaşırken, Fenerbahçe de  Çarşamba günü Karacabey Belediyespor’u konuk edecek. Perşembe günü ise Beşiktaş kupada Tarsus İdmanyurdu. ile oynayacak.  Bu maçlar TSİ 21.00de başlayacak.   

Lig heyecanı tam gaz sürerken;  biz de izlemeye devam ediyoruz!..

HAKAN ORTATEPE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir