Klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı yaşamını yitirdi

Bayram ve yılbaşı sabahlarının simgesi ünlü klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı’nın 90 yaşında yaşamını yitirdi.

Klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı 90 yaşında vefat etti. Kandıralı’nın torunu Güneş Aybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesinin kalp ve astım rahatsızlıklarından dolayı yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gördüğünü söyledi.

Aybek, sanatçının tedavi gördüğü hastanede yaşlılığa bağlı olarak dün akşam saatlerinde hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Mustafa Kandıralı, ikindi vakti Zincirlikuyu Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

MUSTAFA KANDIRALI KİMDİR?

İzmit’in Kandıra kazasında 1930 yılında dünyaya gelen Mustafa Kandıralı, 50 yılı aşkın bir zaman dilimi içindeki sanat yaşamına onlarca plak, 20’den fazla kaset sığdırdı. Yaklaşık yirmi yıl boyunca TRT’deki programlarıyla gönüllerde taht kurdu. Yeteneği, çalışkanlığı, esprili mizacı, seyirciye ve çalışma arkadaşlarına olan saygısı ile müzik dünyasında bir ekol yarattı. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da bir klarnet ustası olduğunu ispat etti, hayranlar edindi. Louis Armstrong ile beraber çaldı. Dünyanın dört bir tarafında yapılan konserler ve resitallere katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir