G.SARAY LİDER, BJK 2., ANTEP 4.

Süper Lig’in 15. hafta maçları sonunda Galatasaray nihayet lider oldu.  Galibiyet serisini sürdüren  Beşiktaş, 2. sıraya çıktı. Haftalardır üçer puanı hanesine yazdırmaya devam eden Gaziantep averajla 4. durumda. Alanyaspor ise liderlikten 3.’lüğe düştü. Fenerbahçe haftayı “bay” geçirdi.

İşte Hakan ORTATEPE‘nin  geçtiğimiz hafta sonu karşılaşmaları üzerine enfes yorumları:

GALATASARAY’DA GENÇLİK AŞISI TUTTU

Galatasaray, hem pandemi döneminde yaşamış olduğu sıkıntılardan ve hem de meydana gelen sakatlıklardan dolayı kadrosundaki as futbolcularının büyük bir kısmından yoksun kaldı. Ancak bu durum Galatasaray için herhangi bir dezavantaj oluşturmadı, bilakis de yaradı. Çünkü yedek olarak bekleyen futbolcuların ilk 11’de yer bulmaları ve akabinde gösterdikleri performanslar Galatasaray’a büyük fayda sağladı ve sonucunda da bu hafta liderlik koltuğuna oturdu.

Yine bu eksikliklerden dolayı Trabzonspor deplasmanında bu defa da forvetsiz bir Galatasaray sahadaydı. 2 maçtır tribünde oturan Fatih Hoca, bu maç için Oğulcan’ı bu mevkide düşündü ve bir spor yazarının “Sahada her şeyini veren bir futbolcu” olarak nitelediği  Oğulcan da formasının hakkını bir gol atarak verip, Hoca’sını yanıltmadı. Taylan ve Oğulcan’ın takım için büyük kazanç olduğunu önceki haftalarda belirtmiştik. Bu oyuncular gelecek maçlarda da önemli işler yapacaklardır. Diğer yandan “her eve lazım” deriz ya bazen, işte Donk’ta öyle bir oyuncu ve her takıma lazım, hemen her kapıyı açan anahtar gibi, nereye koysan oynuyor. Hem takım hem de kendisi için, kaptan Arda’nın da gol atması önemli bir moral oldu. Kadro olarak daha kaliteli olan Galatasaray,  bu kritik “Terim’siz, Penaltısız ve Kırmızı Kartsız“deplasman maçından hem 3 puanla hem de lider olarak döndü.

TRABZONSPOR’A TAKVİYE VE SABIR GEREK

Kendi sahasında Galatasaray‘a boyun eğen Trabzonspor,Adım Hıdır elimden gelen budur” deyip mücadele etti. Her ne kadar Abdullah Hoca yönetiminde ilk yenilgileri de olsa, bu kadrosu ile ancak bu kadar. Daha üst düzey oynamalarını beklemek hayalcilik olur. Bir hafta iyi olan bir oyuncu, bakıyorsunuz bir sonraki hafta hiç ortalarda görünmüyor. Abdullah Hoca’nın buna da bir çözüm bulup bu oyuncuların istikrarlı oynamalarını sağlaması gerekiyor. Görünen o ki Trabzonspor’da en büyük problem oyuncularda istikrar olmaması. Yanı sıra buna bencillik de eklenince, sonuç bu şekil oluyor, Galatasaray maçında “ben atacam” deyip bencillik yaparak tam 3 net pozisyonu harcadılar. Trabzonspor’a devre arası yapılacak iyi takviyelerle ve birazda sabırla Abdullah Hoca bu takımı daha iddalı hâle ve iyi yerlere getirebilir.

Ve.. BEŞİKTAŞ LİG İKİNCİSİ

Beşiktaş ve Sergen Hoca’nın çıkışı devam ediyor. Bundan bir kaç hafta önce kaos yaşayan ve kötü durumda olan Beşiktaş bugün aldığı galibiyetle 2.sıraya yerleşti ve şampiyonluk yarışına dahil oldu. Süper Lig’deki takımlarımıza baktığımızda hani “bu daha olacak“ diye beklenti içinde olunan ama bir türlü olamayan futbolcular listesi yapılsa, ilk Güven Yalçın, Oğuzhan ve Dorukhan’ını yazarsınız. Güven ve Oğuzhan bu gece gol atıp “tamam oldu galiba” dedirttiler ama Güven halen ismi gibi değil ve güven vermiyor. Oğuzhan yine bildik Oğuzhan ama saman alevi gibi olmaz inşallah. Diğer yandan Beşiktaş bu maçta son 10 dakikada farka gitti, ancak kalede genç ve pırıl pırıl dediğimiz Ersin’in neyin kafasını yaşadığı anlaşılır gibi değil. Takımı 1-0 önde ve rakip 10 kişi ile sahada olmasına rağmen, 70. dakikadan itibaren kendisine gelen her topu tuttuğunda yere yattı vakit geçirmek için. Büyük takım kalecisine üstelik te 10 kişilik bir rakip karşısında bu şekil düşünmek yakışmaz. Ersin’nin Beşiktaş’ta oynadığını hatırlaması gerekiyor.

Klas oyuncularını Fenerbahçe ile Galatasaray’a kaptırarak güç kaybı yaşadığı gözlenen  Sivasspor ise, kalesinde gördüğü tartışmalı golün de etkisiyle Beşiktaş karşısında 10 kişiyle pek etkili olamadı.

ALANYASPOR İNİŞE GEÇTİ

Haftaya lider giren Alanyaspor, Gaziantepspor’a mağlup olunca liderlik koltuğundan da oldu. Bakasetas takım için gerçekten önem teşkil eden bir isim. Onun olmadığı maçlarda Alanyaspor skor bulmakta zorlanıyor. Son haftalarda genel anlamda da takımda bir düşüş söz konusu.
Baktığımızda bir ikisi hariç, kazanmak için mücadele eden değil de,sadece oynamak için sahada olan bir oyuncu grubu görüyoruz. Diğer taraftan rakiplerin Alanyaspor’un oyunu çözmüş olmaları da bu düşüşün bir başka nedeni.

GAZİANTEPSPOR “BEN DE VARIM” DEDİ

Son haftaların formda takımı Gaziantepspor’un lig lideri Alanyaspor‘u yenmesi hiç de sürpriz değil.. Sumudika Hoca takımını kendine benzetmiş, hareketli bir takım yapmış. Futbolda esas olan topu en çabuk şekilde rakip sahaya ve kaleye götürmek.  Bir çok takım kendi yarı sahasından stoperleri ile oyuna başlayıp, hazırlık pasları yaparak orta sahaya, ordan da yine geriye doğru oynuyor. Bu şekilde topa daha fazla sahip olma ve oyun kurma derdindeler. Oysa Gaziantep takımının topu devamlı dikine ve çabuk oynayarak rakip kaleye gittiğini gördük. Hiç blok ve set oyununa dönmeyen, devamlı dikine ve ileri doğru oynayan bir takım. Böyle olunca da rakipleri oldukça zorlanıyor. Lige,hem kişiliğiyle hem de oynattığı oyunla renk katan Sumudika’ya ve lige heyecan katan Gaziantepspor takımına tebrikler.

 BAŞAKŞEHİR PANDEMİ UYKUSUNDA MI ?

Geçen sezonun şampiyonluk yaşayan ekibi Başakşehir, bu yıl bir türlü istediği yere gelemedi. Trabzonspor‘da oyuncu bazında görülen problemler, Başakşehir‘de takım olarak yaşanıyor. Onlarda takım olarak istikrar yok. Son haftalarda bir düşüş yaşıyorlar. Oysa ne oynadığı belli olan ve sistemi oturmuş bir takım Başakşehir. O nedenle önümüzdeki haftalarda mutlaka toparlar ama olur da işler ters gider ve kötü sonuçlar almaya devam ederse, Okan Buruk hocatakımda bir kan değişikliğine ihtiyaç var ve faydalı olmak için görevi bırakıyorum” diyebilir ki buna da hiç şaşırmamak gerekir.

FENERBAHÇE HAFTAYI “BAY” GEÇTİ AMA..

Geçtiğimiz hafta arası maçında Başakşehir‘i 3 golle geçerek zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe 15. haftayı “Bay” geçti. Öte yandan, Yılbaşı nedeni ile de bu hafta içinde Süper Lig maçları oynanmayacak.



Bu vesile ile içinde bulunduğumuz bu zor pandemi sürecini bir an evvel atlatıp, 2021’de her biri sağlık ve güzelliklerle dolu 365 gün geçirmeniz dileğiyle, yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun !

HAKAN ORTATEPE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir