SÖZCÜ, TBMM UYGULANMASINDAN ÇIKARILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘okumuyorum kimse de para verip almasın’ dediği Sözcü gazetesi TBMM’nin haber aplikasyonundan çıkarıldı.

MEDYA RADAR‘ın haberine göre, “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” manşeti altında Ayasofya’nın ibadete açılmasına da yer veren Sözcü gazetesi mobil cihazlara da yüklenen TBMM aplikasyonundan çıkarıldı.

TBMM’nin yasama faaliyetleri, haberler ve tutanakların yer aldığı aplikasyonun gazete manşetleri yer alan bölümünde Sözcü gazetesinin yer almadığı görüldü. Aplikasyonu milletvekili, çalışan ve basın mensupları kullanıyor.

ERDOĞAN DÜN ‘ALMAYIN’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sözcü gazetesinin manşetiyle ilgili dün kendisine yöneltilen soru üzerine, “Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır” demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ayasofya’nın açılışını ‘2020’nin felaketleri’ ve ‘hatırlamak istemediğimiz’ olayları arasında sayan bir zihniyet, hangi topraklara ait olabilir?’‘ diye sormuştu.

   ***

Basın İlan Kurumu’ndan Sözcü açıklaması! İlan kesme cezası mı geliyor?

Basın İlan Kurumu, Sözcü Gazetesi’nde bugün yer alan haberle ilgili inceleme başlattı.

Basın İlan Kurumu‘ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2021 tarihli ‘2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı’ manşetli haberinde, Ayasofya’nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır.

Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır.”

Ne olmuştu? 

Sözcü gazetesi, bugünkü manşetinde ‘2020’de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı’ olarak nitelendirilen olayların arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılmasını da ekledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ” Ben Sözcü gazetesi okumuyorum. Kimse de para verip almasın” dedi. 

KAYNAK: MEDYA RADAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir