ALMANYA’DA CAMİYE İKİNCİ SALDIRI

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Sontheim beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’ne iki hafta arayla ikinci saldırı düzenlediği kaydedildi.

Yeni yılın ilk gününde düzenlenen saldırı Almanya’daki göçmen toplumunda endişe yarattı. Yerel basında yer alan haberlere göre Sontheim DİTİB Fatih Camii Dernek Başkanı Ali Özdemir, yılın ilk gününde sabah saat 04.30 sıralarında caminin giriş kapısının zorlandığını ve dışarıda bulunan ahşap oturma bankı ile camının kırıldığını belirtti.

Caminin 18 Aralık 2020 günü de duvarına haç işareti çizilmiş ve tabelası boyanmıştı.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Polisin saldırı hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi. Saldırının endişeleri artırdığını kaydeden Ali Özdemir, “Son iki hafta içinde camimize yönelik ikinci saldırı düzenlendi. Bizler, cemaat ve üyelerimiz olarak endişe duyuyoruz. Her iki olayda fail ya da faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Beldede kar olduğunu kaydeden Özdemir bisiklet ve bir kişinin ayak izlerinden, saldırganın camiye gelerek önce giriş kapısını zorladığını, giremeyince cami önünde bulunan oturma bankı ile camı kırdığının anlaşıldığını belirtti.

Kaynak : BirGün / Almanya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir