Almanya’da Bavyera Sağlık Bakanı Melanie Huml görevden alındı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde korona önlemlerinin uygulanmasındaki yeni aksaklıklar nedeniyle Bavyera Sağlık Bakanı Melanie Huml (CSU) görevden alındı. Eyaletin yeni sağlık bakanı Klaus Holetschek oldu.

Bavyera Sağlık Bakanı Melanie Huml (CSU) görevden alındı.

Bavyera’da Ağustos ayında sınır kapılarında ve Münih, Nürnberg ile Memmingen havaalanlarında yurt dışından dönenlere uygulanan 44 bin koronavirüs testinin sonucu kendilerine ulaştırılmadığı için, koronavirüse yakalanan yaklaşık 900 kişi günlerce normal hayatına devam etmiş, Bakan Huml de eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Melanie Huml

Bavyera’da koronavirüsün hızla yayılmasını önlemek için başlatılan yasakların uygulanmasında baş gösteren aksaklıklara ve aşı dağıtımında kullanılan soğutma buzdolaplarının teknik olarak yeterli olmadığı tartışmaları eklendi. Buzdolaplarında korunan aşıların sağlık riski oluşturması nedeniyle kullanılamaması Sağlık Bakanı Huml tartışmasında bardağı taşıran son damla oldu. Bavyera Başbakanı Markus Söder, düzenlediği basın toplantısıyla kabinedeki görev değişikliğini kamuoyuna duyurdu. Yeni sağlık bakanı Klaus Holetschek de korona önlemleri gündemiyle olağanüstü toplanan Bavyera Eyalet Meclisi’nde yemin ederek görevine başladı.

Klaus Holetschek

BAVYERA’DA VAKA SAYISI 5 BİN 863, ÖLÜ SAYISI 232

Diğer yandan Bavyera‘da günlük enfeksiyon sayısı 5 bin 863 ve ölüm sayısı 232 kişiye ulaştı. Olağanüstü toplanan Bavyera Eyalet Meclisi, yapılan tartışmalarda önlemlerin daha da sertleştirilmesi gerektiğini savunan muhalefet partileri, aşı çalışmalarının hızlandırılması konusunda hükümete çağrı yaptı.

Kaynak : BİRGÜN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir