MURAT KALMIŞ, DELMENHORST BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

FDP Delmenhorst teşkilatı, 2021 yılı Eylül ayında yapılacak olan yerel seçimde Delmenhorst belediye başkanlığına “Karaoğlan” lakaplı Murat Kalmış’ı aday gösterdi.

Mehmet UZUN / Delmenhorst

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Delmenhorst kentinde bu yılın Eylül ayında yapılacak olan belediye başkanlığı seçimine Hür Demokrat Partili (FDP) Murat Kalmış da aday gösterildi. Aralık ayında bir araya gelen FDP kent teşkilatı ile eyalet yönetimi, 20 yıldır il genel meclis üyesi olan Malatyalı Murat Kalmış’ı belediye başkan adayı olarak açıkladı.

Karaoğlan lakabı takıldı

Delmenhorst kentinde 1996 yılından bu yana aktif olarak siyaset yapan,  ortaya koyduğu kültürel ve sosyal çalışmalarla herkes tarafından sevilip sayılan, Karaoğlan lakaplı Murat Kalmış, belediye başkanlığına aday gösterilmesinin kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Yeterli bilgi ve siyasi tecrübeye sahip olması sebebiyle seçilme şansının oolduğunu anlatan Kalmış, “20 yıldır Delmenhorst il genel meclisinde, bu kent için çalışıyorum. Yenilikleri seven, iletişime açık birisiyim. Delmenhorst’ta başkanlığı kazanma şansım var. Bu ay sonunda tam kararımı vereceğim. Bu kentin sorunlarını ve sorunların çözüm yollarını  çok iyibiliyorum. Hayırlısı olur inşallah” dedi.

SPD’den Funda Gür‘ün adaylığından sonra, itfaiye teşkilatında görev yapan Murat Kalmış’ın da aday gösterilmesi, kentteki Türk kökenli seçmenlerde heyecan yarattı. İki Türk kökenli adayın başkanlık için yarışı, bölgedeki Alman ve yabancı kökenli seçmenlerce de ilgiyle karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir