Mimar Sinan öğrencileri: Kampüslerimize postallarla girmenize izin vermeyeceğiz

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin protestolarına destek veren MSGSÜ öğrencileri, üniversiteleri AKP ve sermayeye teslim etmeyeceklerini ifade ederek dayanışma çağrısında bulundu.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, Fındıklı Kampüsü’nde yaptıkları açıklamayla “kayyum rektöre” karşı duran Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını duyurdu. Kayyum meselesinin sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sorunu olmadığını, tüm üniversitelerin saldırı altında olduğunu ifade eden öğrenciler, “Bilimi, sanatı ektiğimiz kampüslerimize postallarla girmenize izin vermeyeceğiz. Sizler çok konuştunuz artık sıra bizde söz bizde” dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesine atanan AKP’li Melih Bulu’ya dönük protestolara destek vermek amacıyla Fındıklı Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Özerk üniversite” talebine vurgu yapılan açıklamada “Üniversitelerde kayyum rektör istemiyoruz” pankartı açılırken, “Üniversiteyi, bilimi ve sanatı biz özgürleştireceğiz”, “Handan seni unuttuk mu sandın” ve “Dayanışma gücümüzdür” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek”, “Kayyım rektör istemiyoruz” sloganları atıldı.

“TESİM ETMİYORUZ”

Açıklamada ilk olarak destek için gelen üniversite öğrencileri söz aldı. İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Ferhat Ergen, “Bugün de Verşan Kök ve Melih Bulu’yu tarihin kirli sayfalarına ekleyeceğiz. İsimlerinden önce rektör olamadıkları için hatırlanacaklar” dedi.

MSGSÜ Öğrencisi Şeyma Çopur, özgür düşüncenin üretildiği mekanlar olan üniversitelerde özerk niteliğinin ortadan kaldırılmak istendiğini ifade ederek, “Bu uygulama üniversiteler ve bileşenleri için kabul edilemez. Kayyum rektör atamalarının da gösterdiği gibi siyasal iktidar üniversiteleri kendi siyasi etki alanındaki kurumlara dönüştürmeye çabalamaktadır. Ancak AKP ve sermaye çevresine yakınlığıyla bilinen Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına duyulan tepki Boğaziçi kamuoyunun çok ötesine geçmiştir” dedi.

Çopur, “Atandığı ilk haftadan öğrencilerin dayanışma ile kurduğu çay kazanını kaldırtıp, afiş asmak isteyen öğrencilerin üzerine özel güvenlik salmaktan, kulüplere bütçe ayırmamak bir yana dursun kulüplerin odalarını basılıp kapısına kilit vurulmasından, MSGSÜ Sinema-TV Merkezi’ne bir gece kendilerini atamalarından tanıyoruz. O nedenle sanmasınlar ki akademiyi ne ‘Üniversiteler fuhuş yuvasıdır’ diyenlere ne de ‘Herkesin üniversite okumasına gerek yok’ diyenlere teslim etmiyoruz” dedi.

“‘DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Çopur, “Saldırıyı yapanların, hareketlerini meşrulaştırmak için üniversite öğrencilerini terörist olmakla suçlamaları yetmiyormuş gibi, gözaltına alınan arkadaşlarımızın çıplak aramalara, tacize, tecavüz tehditlerine maruz kaldıklarını da biliyoruz. İşkence insanlık suçudur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri olarak da dayanışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Çopur, tüm öğrencileri dayanışmaya davet etti.

Öğrencilerin talepleri ise şunlar:

  • “Bütün atanmış rektörlerin derhal istifa etmesini,
  • Üniversitelerde özerk ve özgür düşünce ortamının sağlanmasını,
  • Polis şiddetine, hukuksuz gözaltılara, gözaltında taciz ve cinsel şiddete son verilmesini talep ediyoruz.”

Kaynak : EVRENSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir