Gazeteci İbrahim Ergül Koronadan vefat etti.

Gazeteci İbrahim Ergül yakalandığı Kovid 19 Virüsüne karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Haber: Ali AKDEMİR

Almanya’nın Duisburg şehrinde yaşayan Bremenhaven kökenli ve  eski Hürriyet muhabiri İbrahim Ergül, Korona’dan dolayı bir süredir yattığı hastanede yaşama veda etti.  40 yılın üzerinde basın camiasına hizmet veren ve en son olarak muhabirce gazetesinin yayın danışmanı olarak görev yapan Balıkesirli İbrahim Ergül, 25 Aralık 2020 tarihinden beri hastanede tedavi görmekteydi. Ergül 16 ocak 2021 tarihinde, 58 yaşında Hakk’a yürüdü.

Çevresinde sosyal ve renkli kişiliğiyle tanınan, Duisburg’ta 2006 yılında kurulan Almanya Balıkesirliler Derneği (BALDER)’nin de kurucuları arasında yer alan ve koyu bir Fenerbahçe futbol taraftarı olan Ergül’ün ölümü başta ailesi olmak üzere mesai arkadaşlarını ve sevdiklerini üzüntüye boğdu.

TÜRK BASINI İÇİN BÜYÜK KAYIP

Gazeteciler Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemi koşullarında en çok zarar gören meslek mensupları arasında yer almaya devam ediyor. Bu sene Kovid 19 pandemi koşullarında Türkiye’de 20 Gazeteci meslektaşımızıKoronavirüsten kaybettik. İbrahim Ergül’de Koronavirüsten yaşamını Almanya’da kaybeden 21’inci Türk kökenli gazeteci oldu.

Türk basın camiasına Hürriyet gazetesi bünyesinde ve farklı yerel yayınlarda 40 yıla yakın hizmet veren gazeteci İbrahim Ergül çağın tehlikeli hastalığıKovid19’a karşı verdiği yaklaşık 23 gün süren yaşam mücadelenin sonunda maalesef hayatını kaybetti.

SEVENLERi YASTA!

Uzun yıllardır Almanya’da basın-medya sektöründe başarıyla hizmet veren, renkli ve sosyal kişiliğiyle çevresinde son derece sevilip, sayılan Balıkesir‘li gazeteci İbrahim Ergül’ün beklenmedik bu ani ölümü kendisini tanıyan dost ve sevenlerini üzdü.

1980’li yılların başında Hürriyet gazetesi Bremerhaven muhabiri olarak basın dünyasına adım atan ve uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nin yanı sıra, Almanya ve Balıkesir’de yazılı ve görsel basında muhabirlik yapan İbrahim Ergül, Almanya’da iki dilli yayın yapan muhabirce gazetesinin yayın danışmanlığını da yapıyordu.

Almanya’da sivil-toplum örgütlerinde ve basın dünyasında beyefendiliği, güleryüzü ve esprili kişliğiyle tanınan, İbrahim Ergül’ün vefat haberinin yakın arkadaşı gazeteci Temel Elcivan tarafından sosyal medyada duyurulmasının ardından uzaktan yakından kendisini tanıyan herkes yasa boğuldu.

Balıkesirli ve Balıkesir sevdalısı bir yürek olan İbrahim Ergül, Almanya’da Balıkesiri tanıtma çalışmalarında da etkin sorumluluk ve görev almışdı.

BAŞKONSOLOSLAR TAZİYELERİNİ İLETTİ

İbrahim Ergül’ün hastane sürecini yakından takip eden Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan ve Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, yakın çalışmalarda bulundukları Ergül’den iyi haber almayı beklerken derin bir üzüntüyle vefat haberini aldıklarını belirterek, basın camiasına, aile ve yakınlarına başsağlığı dilediler.

İbrahim Ergül işlemlerin tamamlanmasının ardından aile bireylerinin katılımıyla kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Balıkesir’e uğurlanması bekleniyor. Son yıllarda Türkiye ve Almanya arasında yaşamını sürdüren İbrahim Ergül, evli ve üç çocuk babasıydı.

GAZETECİ TEMEL ELCİVAN BİLGİLENDİRDi

İbrahim Ergül’ün gerek hastahanede tedavi sürecinde gereksede vefatında yakın mesai arkadaşı olan gazeteci Temel Elcivan gazeteci meslekdaşının durumuyla ilgili kamuoyunu sürekli bilgilendirdi. Ergül’ün hastahanede kaldığı süreçte arayan, soran, merak eden, yazan, Ergül’ün tüm dostlarına teşekkür etmişti. Muhabirce yayın ekibinde birlikte olduğu ve “abi” diye hitap ettiği İbrahim Ergül’ün sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri sosyal medyadan düzenli paylaşmaya devam ederek, herkesi onun tekrar sağlığına kavuşması için dua etmeye çağırmıştı.

İbrahim Ergül’ün ölümüyle ilgili Elcivan, “Nasıl bıraktın bizi İbrahim Abi. Mekanın cennet olsun, nur içinde uyu inşallah Ağabey. Seni şimdiden çok özledik” dedi.

YORUM: ALİ AKDEMİR

“ÖLÜMLE YÜZLEŞMEK”

”Dört nala bir yaşamın ışıklarını, görebilirdik gözbebeklerinde. Sevincin, tutkunun, yaşama isteğinin çiçeklerini.”

Son zamanlarda ölümle sıkça sınanır olduk. Çevremizde son günlerde pek çok ölüm olayına tanık olmaya başladık. Özellikle pandemi sürecinde duyduğumuz ölümler artık günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Bende sevgili toprağım, meslekdaşım güzel insan İbrahim Ergül’ün beklenmedik ölüm olayını duyduğumda sarsılıp derin bir üzüntüye kapıldım. Kendisiyle zaman zaman ortak tutkumuz-aşkımız olan Balıkesirli olmamızdan dolayı görüşmelerimiz olurdu. En son kendisiyle Türkiye’den Almanya’ya dönüşünde 2020 yılının aralık ayının başlarında telefonda uzun görüşüp hasret gidermiştik. Yine ortak tanıdığmız hemşehrimiz olan gazeteci Ertuğrul Akçaylıabimizin ölümüyle ilgili üzüntülerimizi karşılıklı dile getirmiştik. Bana kendisi Ertuğrul abinin Balıkesir’in Edremit ilçesinde çektiği fotoğraflardan yapacağım haberimde kullanmam için göndermişti. Yaklaşık 10 gün sonra onun Koronavirüsten hastahaneye düştüğünü Temel Elcivan arkadaşımızın paylaşımından öğrenmiştim. Nerden bilebilirdimki o görüşmemizin son veda görüşmesi olacağını. Bu acıya dayanmak kolay mı? Çok üzgünüm meslekdaşım-arkadaşım senin ölümünle ilgili bu satırları yazmak da bana düştü. Zor olsa da ölümünün ardından bu satırları kaleme alıyorum.

Sen Balıkesir’den Almanya’ya uzanan yaşam öyküsü içersinde, yüreklerimizin derinliklerinde, kanayan bir karanfil olarak yaşamaya hep devam edeceksin. Seni ebediyete uğurlarken,“güle güle güzel insan, seni hep o tatlı gülümsemenle anacağız. Sen anılarımızda yaptığın haberlerle ve bir centilmen kişilik olarak yaşamaya hep devam edeceksin. Işıklar içinde uyu, sen bizi hiç incitmedin toprak’da seni incitmesin“diyorum

İbrahim Ergül’ün başta ailesi olmak üzere akrabalarına, dost ve arkadaşlarına tüm basın camiasına başsağlığı diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir