FENERBAHÇE’DE GURUR VE SEVİNÇ GÜNÜ

Fenerbahçe çok mesut oldu. Zira hem Mesut Özil geldi Fenerbahçe’ye, hem de ligde 3-1’lik  Ankaragücü galibiyeti sonrasında lider Beşiktaş’la aynı puana ulaşarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

İşte Hakan ORTATEPE’nin kaleminden Fenerbahçe yorumu:  

FENERBAHÇE MESUT AMA..

Fenerbahçe, kimi spor yazarlarının deyimiyle “Asrın transferi”ni gerçekleştirerek Mesut oldu, ancak yine de Erol Hoca’nın Ankaragücü karşısında alınan üstüste 5. galibiyet sonrası çıktığı basın toplantısında çok mutlu olamadığını gördük. Takım kazanıyor ama onun istediği gibi iyi oynamıyor. Elinde bu kadar çok alternatifli bir oyuncu kadrosu olması büyük avantaj, ama diğer yandan da aslında büyük sorun. Çünkü tüm bu oyuncuları aynı anda oynatabilmek mümkün değil. Buna rağmen hepsinin her an oynayacakmış gibi hazır olması gerek. İşte sorun da burada. Çünkü oynamayan oyuncular küsecek. Sosa, Nowak ve Sadık örneği gibi. Oynayanlar da yerlerine  her an alternatiflerinin olduğunu bildikleri için hep endişe içinde ve takıma faydalı olduğunu ispat etme çabası ile oynayacak, Mert Hakan örneği gibi. Zira Erzurumspor maçında attığı golden sonraki sevinci ve gol atmasına rağmen oyundan çıkarılma esnasındaki vücut dili bunun en güzel göstergesi. Kupa maçında da son dakikada kırmızı kart görüp cezalı duruma düştü. Cezası bitince tekrar kadroya girmesi biraz zor ve zaman alacak. Bu hafta takım onsuz ve farklı kazandı.

Diğer yandan golleri atan isimlere baktığımızda Thiam, Valencia ve Samatta’yı görüyoruz. Yani golcüler iş başındaydı diyebiliriz. Pelkas kanatta değil de bu şekilde içte oynadığı zaman daha verimli oluyor. Erol Hoca nihayet bunu anladı. Ancak henüz sabit bir 11 oluşturamadı ve Mesut Özil ile birlikte Macar futbolcu Attila Szalai‘yi de transfer etti. Bu şekilde şimdi rekabet daha da renklenecek.

MESUT LİDERLİK ROLÜNÜ ÜSTLENECEK

Özellikle Mesut Özil‘in transferi oldukça büyük sansasyon yarattı. Öyle ki, eski Beşiktaş ve Milli takım oyuncularından Sinan Engin‘in “Futbolun Balerini” olarak övdüğü Mesut’un, kendisini İstanbul’a getiren özel uçağın daha havadayken  250.000’e yakın kişinin takip ettiği medyaya yansıdı. Mesut’un üst düzey bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Şimdi burda yeni bir yapılanma oluşmak zorunda. Henüz sabit bir 11’i oluşturmakta zorlanan Erol Hoca, Mesut’u takıma değil de, takımı Mesut’a uydurmak için uğraşacak. Bu da onun işinin ne kadar zor olduğunun gösteriyor. Alex‘ten sonra bir çok star transfer eden Fenerbahçe, lider oyuncusunu bir türlü bulamamıştı. Mesut bu liderlik rölünü üstlenecek ve sadece Fenerbahçe’ye değil, ülkemiz futboluna da mutlaka büyük fayda sağlayacak.

Ligimiz daha keyifli ve daha renkli bir hal alıyor, biz de  sizler gibi izlemeye devam ediyoruz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir