“Hisar Back Haus” Steindamm’da açıldı

Hamburg’un Billstedt semtindeki en uğrak mekanlardan biri olan “Hisar Back Haus”un ikinci şubesi, Yavuz Alçın ile Mehmet Bozkurt ortaklığında, alışveriş merkezi Steindamm’da hizmete girdi.

Haber: Mehmet Atak / Fotoğraflar: Rıza Atamtürk

Yüzlerce Türk ve yabancı kökenli işyeri ile Hamburg’un en işlek ticaret merkezi olarak ün yapan Steindamm caddesi, fırın ve pastane ürünleriyle şöhret yapan Hisar Back Haus’un da açılmasıyla daha da renklendi.

PAROLA: “TAZELİK, KALİTE, DAMAK TADI”

Yavuz Alçın- Mehmet Bozkurt ortaklığında hizmete açılan Hizar Backhaus’da,sabah 06.00’dan itbaren akşam  20.30’a kadar (Pazar günleri 19.30) açık olan Hisar Back Haus’un raflarında, gün boyu üretim parolasıyla taze ekmek, pide, boğaça, börek, kuru pasta çeşitleri ve her 20 dakikada taze simit ile birlikte, tatlı çeşitleri de bulunuyor. Tabii sıcak kahve ve çay çeşitleri de.. Pandemi döneminde yapılamayan açılış  töreni ise muhtemelen  ileriki bir tarihte yapılacak.

ÇEKİRDEKTEN FIRINCI 2 AİLEDEN GELEN ORTAKLIK

Çocukluk döneminden gelen arkadaşlık bağlarını ortaklıkla perçinleyen Yavuz Alçın ile baba adını alan Mehmet Bozkurt’un Hisar Back Haus adlı işletmede bir araya gelmeleri, her ikisi de rahmetli olan babaları Zekeriya Alçın ile Mehmet Bozkurt’un fırıncı olmalarından kaynaklanıyor. 

Yavuz Alçın, 1960 yılından itibaren Türkiye ve Almanya’da fırıncılık mesleğini icra eden babası Adanalı  Zekeriya Alçın’ın  yanında küçük yaştan beri  çeşitli semtlerde fırıncılığın içinde yaşayıp bu günlere gelmiş.. Billstedt semtindeki Hisar Back Haus da, bir aile şirketi tarzında ve gün geçtikçe geliştirdiği mesleğinin bir ürünü. 

Mehmet Bozkurt da,  tıpkı Yavuz Alçın gibi, Rothenburgsort semtinde Bartınlı babası Mehmet Bozkurt’un açtığı ve hâlen de devam etmekte olan  Çağlar Bäckerei’de unlu mamul çeşitleriyle   yetişmiş bir isim. İkinci şubesini aynı isimle Altona’da Max-Brauer-Allee caddesindeki  REWE  içersinde açan Mehmet Bozkurt, 2004’ten bu yana kendi firmasıyla ticarete atılmış ve bir aile şirketi olarak yoluna başarıyla devam ediyor. . 

İki yakın dost Bozkurt ve Alçın, güçbirliği yaparak bir araya gelmiş olmaktan ve 100’e yakın ürün çeşidiyle müşterilerine hizmet vermekten dolayı gayet mutlu olduklarını ifade ettiler.  Bizlere de başarı dilemek düşüyor.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir