TRANSFER ŞAMPİYONU FENERBAHÇE LİG LİDERİ

Trabzonspor’un İstanbul’da Beşiktaş’ı 2-1 yenerek Fenerbahçe’ye liderlik yolunu açması, Galatasaray- Başakşehir- Fenerbahçe üçgeninde yılan hikayesine dönen İrfan Can Kahveci transferinde prayı basanın düdüğü çalması, Onyekuru’nun Galatasaray’a 2 golle dönmesi ve Rizespor’daki daha ilk maçında Sumudica Hoca’nın kırmızı kart görmesi dikkat çeken olaylardı. 

Hakan Ortatepe yazdı:

KARTAL FIRTINADA AVCI’YA YAKALANDI

Beşiktaş-Trabzonspor maçı son dönemdeki  en keyifli Süper Lig karşılaşması oldu. İki büyük takım da isimlerine yakışan bir oyun sergilediler. Premier Lig tadında bir oyun seyrettik diyebiliriz. Elbette bunda ligin en başarılı iki Teknik Adamı olan Sergen Yalçın ve Abdullah Avcı önemli rol oynadılar. Her iki takım da kazanmak için elinden geleni yaptı. Beşiktaş Abubakar’ın attığı golle öne geçmesine rağmen MWakame’yi durduramadı. Yedikleri golden sonra, MWakame sazı eline aldı ve çalmaya başladı. Topu ayağına her aldığında ne yapacağı merak edilen ve seyredenlere büyük keyif veren üst düzey bir yetenek.  Hani bazen “topun canı var” deriz ya burda da öyle oldu. Her zamanki gibi sol kanattan içeri kat edip, şut atan MWakeme, yine aynı şeyi yaptı ve top ta  “3 band bilordo” oynarmışçasına adeta canlanarak Beşiktaş’lı oyunculara çarpıp, kale çizgisini geçti.

İkinci goldeki asistte sanki şapkadan çıkarıp yaptığı çok üst düzey bir iş gerçekten. Önceki haftalarda “Veteran” gibi oynuyor derken, aslında MWakame’nin yeteneklerini bildiğimizi ve bu şekilde oynayabileceğini anlatmaya çalışmıştık. Sonuca bakıp Beşiktaş “kötü oynadığı için kaybetti” demek haksızlık olur. Çünkü Beşiktaş 10 kişi kalmasına rağmen bile kazanmak adına her şeyi yaptı. Ancak burada Trabzonspor kalecisi Uğurcan’a ayrı bir parantez açmak gerek. Muhteşem oynayarak Larin, Aboubakar ve NKodou ile gol pozisyonlarına giren Beşiktaş’a geçit vermedi. Her iki takım da oynadıkları oyunla galibiyeti haketti, ancak sevinen taraf Trabzonspor oldu ve Abdullah Hoca ile yükselişini devam ettirdi.

GALATASARAY’IN NÖBETÇİSİ ONYEKURU 2 GOLLE DÖNDÜ 

Galatasaray deplasmanda Gaziantep’i mağlup edip hem üç puanın sahibi oldu, hem de zirve yarışında iddiasını devam ettirdi. Maçın ilk yarısına baktığımızda o alışılagelmiş geriden top çıkarıp, oyun kurmaya çalışan ve orta  sahaya kadar gelip tekrar aynı şekilde geriye oynayan Galatasaray klasiğini seyrettik.Hatta bazı toplar Muslera’ya kadar geldi. Bu arada Muslera’nın geri dönüşünün takımda hemen etki yaptığını söyleyebiliriz. Galatasaray için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kısacası,Muslera varsa sorun yok.

Belhanda ve Emre Akbaba emekli olmak için başvuru yapsalar kimse hayır diyemez. Fatih Hoca bunun farkına vardı ve ikinci yarıya adeta el freni etkisi yapan bu iki oyuncunun yerine daha hızlı ve dinamik isimleri, yeni transfer Onyekuru ve genç Kerem’i oyuna aldı. Akabinde de Galatasaray çok farklı bir görüntüye büründü. Daha hızlı ve dikine oynamaya başladı. İlk yarıda defans arkasına atılan toplar da Babel mütemadiyen ofsayta düştü ama bu topları seven Onyekuru daha ilk maçında iki gol buldu ve Galatasaray’a galibiyeti getirdi. Özelikle ikinci golde genç Kerem’in yaptığı asist te görülmeye değerdi. Donk yine defans bloğunda oynadı ve iyi işler yaptı. Arda fizik olarak yorgun ve bu girdiği ikili mücadelelerde belli oluyor. Sonradan oyuna girenlerin katkılarıyla kazanılan bir maç ve zirve yarışında devamlılık adına değerli bir üç puan oldu.

Gaziantepspor 17 maç sonra evinde kaybetti ama buna rağmen ilerleyen haftalarda da zorlu bir rakip olmaya devam edecek gibi. 

FENERBAHÇE TEK GOLLE KAZANIP LİDER OLDU AMA..

Fenerbahçe zorda olsa kazandığı maçta oynadığı futbolla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattı diyebiliriz. İlk yarının uzatma dakikasında duran toptan golü bulan Fenerbahçe’nin ilk yarı boyunca hemen hiç bir gol pozisyonuna girememesi ilginçti. İleri uçta oynayan üç isim Valencia, Thiam ve Samatta çok etkili olamadılar, bu üç oyuncu da topun kendilerine gelmesini bekliyor ve aslında topu kazanmak için de çaba göstermeleri gerekiyor, bu anlamda sadece Pelkas’ım biraz çabası yeterli olmadı. Tabii ki Rizespor’un pozisyon vermeyip mücadele etmesi de önemli bir etken. Szalai gerçekten tam bir görev adamı ve oyun kurmayı da biliyor ileri ve dikine yaptığı çıkışlarla aslında Gustavo ve Ozan’ın yapması gerekeni yaptı diyebiliriz. Caner geçen hafta hayatının en rahat maçını oynadığı Kayserispor maçından sonra bu maçta etkili olamadı.

Diğer kanatta oynayan Nazım Sangare’ nin vücut diline baktığımızda bir endişe var ve kendinden emin değil. Her pozisyondan sonra hep bir “acaba” var kafasında. Her şekilde kazanılmış altın değerinde üç puan ve zirve yarışında liderliğe yükselen bir Fenerbahçe. Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gibi 2 önemi oyuncuyu kadrosuna katan Fenerbahçe, artık lig ve kupada daha rahat.
Sumudica, yinebildiğimiz Sumudica, hiç bir değişiklik yok. Rizespor’un başında çıktığı ilk maçta kırmızı kart gördü. Ancak Rizespor’u farklı bir yere getirecek o kesin.

HATAYSPOR’DAN EV SAHİBİ BAŞAKŞEHİR’E 5 GOL

Yaklaşık 5 hafta önce Okan Hoca ile yollar ayrılabilir diye belirttik, nitekim de oldu ve Başakşehir ile Okan Hoca’nın yolları ayrıldı. Hatayspor karşısında böyle bir sonuca nasıl gelindiğini Başakşehir’li oyuncular bile anlamadı. Bu  tamamen kendine ve takıma inanmışlığın kaybolduğunun bir göstergesi. Göreve yeni gelen Aykut Kocaman’ın işi hiçte kolay olmayacak.
Hatayspor ve Boupendza dolu dizgin devam ediyor.

YİĞİDOLAR ALANYA’DAN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Yoğun yağmur nedeniyle iki güne bölünüp oynanan karşılaşmada Alanyaspor sevinen taraf oldu. Yiğidolar Sivas’a eli boş döndü.

ERZURUMSPOR TEK GOLLE 

Diğer taraftan adeta tarlada oynanan çekişmeli ve heyecanlı karşılaşmada Erzurumspor, rakibi Ankaragücü’nü geçip daha alt sıralara itti.

GOLSÜZ GEÇEN TEK MAÇ

22. haftada gol sesi çıkmayan tek maç Malatyaspor- Karagümrük karşılaşmasıydı.  

ALT SIRALARDA CAN PAZARI

Başkent’in diğer takımı Gençlerbirliği de Antalyaspor önünde kaybederek, Göztepe‘yi yenmesine rapmen  alt sıralara demir atan Denizlispor gibi zor bir süreç içersinde yer alıyor.

ARA TRANSFERDE SON DAKİKA:


Fenerbahçe: İrfan Can Kahveci

Galatasaray: Moustafa Mohammed, De Andre Yedlin, Gedson Fernandes 
Beşiktaş: Cenk Tosun
Trabzonspor: Yunus Mallı
Başakşehir: Youssouf Ndashimiye, Deniz Türüç, Tolga Ciğerci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir