Boğaziçi Üniversitesinde hocaların eylemi 43. günde de sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi’nde (BÜ) Melih Bulu’nun atanmasına yönelik hocaların, akademisyenlerin ve öğrencilerin başlattığı eylem, 43. gününde devam ediyor. Akademisyenler kar ve soğuk dinlemeden rektörlüğe sırtını dönerek nöbetlerine devam etti. Akademisyenler, bugünkü nöbette birkaç gün önce genç yaşında yaşamını yitiren Boğaziçi Üniversitesi Güvenlik Amiri İsmail Yıldırım’ı da andı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı akademisyen ve öğrencilerin protestoları tüm baskılara, kar ve soğuğa rağmen 43’üncü gününde de devam etti.

Akademisyenler olumsuz hava koşullarına rağmen bugün de Güney Meydan’da rektörlük binasına sırtlarını döndü. Bulu’nun istifası ile öğrencilerin direnişine yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi talebini yineleyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Akademisyenler, bugünkü nöbette bir kaç gün önce genç yaşında yaşamını yitiren Boğaziçi Üniversitesi Güvenlik Amiri İsmail Yıldırım’ı da andı. Akademisyenler, “Bir kez daha ailesine, sevdiklerine ve Boğaziçi camiasına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir