Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in hapsi istendi

Uğur Dündar’ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Gezen ve Akpınar’ın 4’er yıl 8’er aya kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Duruşmaya Türkçe Sözlük ile gelen Gezen, “Sözlükte de ‘haddini bil’ kelimesi hakaret olarak geçmemektedir. Değerini bil anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Usta gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 4’er yıl 8’er aya kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Müjdat Gezen ve taraf avukatları katılırken, önceki celse savunma yapan ve duruşmalardan vareste tutulan Metin Akpınar katılmadı. Duruşmada Gezen’in doktoru da hazır bulundu.

TÜRKÇE SÖZLÜK İLE GELDİ

Müjdat Gezen savunmasında, “Kronik rahatsızlık yaşıyorum, 11 aydır rahatsızım. ‘Haddini bil’ demek hakaret olsaydı Cumhurbaşkanı söylemezdi” dedi. Duruşmaya Türkçe sözlük getiren Gezen sözlüğü eline alarak, “Sözlükte de haddini bil kelimesi hakaret olarak geçmemektedir. Değerini bil anlamına gelmektedir” dedi.

‘HAKARET DEĞİL, ELEŞTİRİ’

Gezen’in avukatı Fuat Selvi, “Müvekkilimizin söylediği sözde hakaret suçunun unsurları yoktur. İddianame düzenlenmesi mümkün değildir” diyerek müvekkilinin beraatini istedi. Metin Akpınar’ın avukatı Ahmet Köksal Bayraktar da sözlerin eleştiri kapsamında kaldığını belirterek, “Sözlerin tümü dikkate alındığında hakaret yoktur eleştiri vardır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum” dedi.

Gezen’in Avukat Ziya İlker Göktaş da, “’Haddini bil’ Cumhurbaşkanına hakaret olsaydı bir içtihat oluşturuldu. Bu kelimeyi Cumhurbaşkanı da kullanmaktadır” diye konuştu. Katılan avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek Gezen ve Akpınar’ın cezalandırılmalarını istedi.

MÜTALAADA CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Gezen ve Akpınar’ın Halk Arenası programında söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediklerini belirtilerek 4’er yıl 8’er aya kadar hapis ile cezalandırılmalarına karar verilmesini istedi.

Mütalaaya ilişkin söz alan Gezen’in avukatı Celal Ülgen ise ayrıntılı savunma yapmak ve mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi ve Gezen’in duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.

GEZEN’İN VARESTE TUTULMASINA KARAR VERİLDİ

Müjdat Gezen’in duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, mütalaaya ve esasa ilişkin beyanda bulunmaları için Gezen ve Akpınar’ın avukatlarına kesin süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir