TRABZONSPOR’UN BÜYÜSÜNÜ FENER BOZDU

Süper Lig’de 3 büyükler arasındaki zirve yarışı, lider Galatasaray ile Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin aldıkları 3’er puan sonrasında aynı heyecanla devam ediyor. Beşiktaş 17 dakikada 3 gol kaydederken, Galatasaray 8 dakika içinde 2 gol buldu.  Trabzonspor’un Abdullah Avcı dönemindeki yenilmezliğine son veren Fenerbahçe ise, Yunan oyuncu Pelkas’ın enfes golüyle 75. dakikada adeta sirtaki yaptı.  

İşte Hakan Ortatepe’nin oldukça enteresan  tespitleriyle  haftanın maçlarına bakışı:

FENERBAHÇE AVCI’YI PELKAS’LA AVLADI

Haftanın derbi sayılan maçında Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından üç puanla geri döndü ve zirve yarışından kopmadı. Eğer kaybetseydi Fenerbahçe’de işler karışabilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilirdi. Erol hocanın bu maçı ne kadar önemsediği, sahaya çıkardığı ilk 11’den belli oldu. Orta sahasında çok koşan kuvvetli ve hareketli oyuncularla oyuna başladı. Mert Hakan ve Sosa, Gustavo ile Ozan’a göre daha sert, kuvvetli ve rakibi rahatsız eden oyuncular.

Oyuna baktığımızda, ilk 25-30 dakika Fenerbahçe daha ağır bastı.a Akabinde Trabzonspor karşılık vermeye başladı ve ilk yarı berabere bitti. İkinci yarıya Trabzonspor biraz daha hızlı başladı ama devam ettiremedi. Oyun 65. dakikaya kadar karşılıklı ataklarla bu şekilde devam etti. Ancak Erol Hoca burada yorulan Mesut’u ve Mert Hakan’ı dışarı alıp oyuna Ferdi ve Ozan’ı sokarak müdahale etti. Nitekim bu değişiklikler işe yaradı ve gol de Ferdi’nin yaptığı asistle geldi ki, Pelkas ta muhteşem bir şutla golü attı. Fenerbahçe bu golle üç puanı hanesine yazdıran ve zirvedeki ortaklığa devam diyen takımı oldu.

Oyuncu olarak değerlendirdiğimizde Trabzonspor’da en etkili ve başarılı ismi kalecisi Uğurcan’dı.  Gerçekten çok başarılı bir maç çıkardı ve  yaptığı kurtarışlarla farkı önledi. NWakame bugün, o çok istediği açık alanları bulamadı ve kenardan içeri kat etmeleri yapmasına rağmen Fenerbahçe defansı ona şut atma imkanı vermedi. Orta sahada Bakasetas ve Berat’ın istedikleri gibi oynayamadıklarını da belirtelim. Trabzonspor’un diğer bir etkisiz ismi de bugün Ekuban’dı. Abdullah Hoca bu defa geç reaksiyon verdi ve takımını iyi yönetemediği için kaybetti.

Diğer yandan Erol Hoca’nın ne kadar endişeli olduğu ve bu maçı ne kadar kazanmak istediği kenarda vücut dilinden her halükarda belli oluyordu. Nitekim golden sonraki sevinci de bunun göstergesiydi. Bu galibiyetle kredisini arttırdı ve yerini sağlamlaştırdı. Halen bir santrafora ihtiyacı olan Fenerbahçe’de Szalai, oynadığı oyunla ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. Pelkas ta 18 dışından attığı şık golle maçın yıldızı oldu. Fenerbahçe kazanmayı bir tık daha fazla istedi ve kazandı.

MUSLERA 300. MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray yeni golcüsü Moustafa Mohammed ile kazanmaya devam ediyor. Moustafa’nın konuk Erzurumspor’a attığı iki golle üç puanı hanesine yazdıran Galatasaray böylece liderliğini de korumuş oldu. Galatasaray devre arası yapmış olduğu transferlerle takımı farklı bir hale getirdi. Fatih Hoca ilk 11 tercihlerinde artık zorlanmaya başlayabilir. Zira Falcao ve Feghouli’nin geri gelmesi ile yedek kulübesi bu hafta gerçekten çok enteresan bir hal aldı. Çünkü diğer yedeklere de baktığımızda Belhanda, Babel, Donk ve Taylan gibi daha önce ilk 11’de oynayan isimleri görüyoruz. Oyun olarak ilk yarıda bulduğu iki golle rahat bir oyun sergileyen Galatasaray, rakibi Erzurumspor karşısında çok ta zorlanmadı.

Bu maç, 10 yıldır Galatasaray kalesini koruyan  Muslera için ayrı bir anlam taşıyordu. Galatasaray formasıyla 300. maçına çıkan Muslera böylece bir rekora da imza atmış oldu. Muslera’nın 3 yıl daha Galatasaray’da kalması düşünülüyor. 

BEŞİKTAŞ TAM YOL İLERİ

Beşiktaş dolu dizgin devam ediyor. Çok ta etkili olamayan Denizlispor karşında golcüleri Aboubakar ve Larin ile sonuca gitti. Özellikle Aboubakar’ın üçüncü golde Lajic’e yaptığı asist gerçekten usta işiydi. Beşiktaş’a genel anlamda baktığımızda, kazanmak için mücadele eden bir takım ve keyif veren bir futbol oynuyor. Sahada kimin olduğu çokta önemli değil, ilk 11 de oynayan veya sonradan oyuna giren tüm oyuncular hepsi aynı şekilde mücadele ediyor. Tam bir takım havası yakalamış Beşiktaş. Bunda daha önce de söylediğimiz gibi Sergen Hoca’nın rolü büyük. Her maça rakibin özelliklerine göre bir kadroyla çıkıyor ve sonuçları ortada.

Denizlispor bu mağlubiyet ile düşme potasında kalarak işini biraz daha zorlaştırdı. Hatayspor bu hafta golcüsün Boupendza’dan yoksundu ama diğer isimler Diouf ve Akintola onu hiç aratmadılar.

HATAYSPOR KEYİF VERİYOR AMA DİĞERLERİ ?

Futbolunu izlemekten keyif aldığımız bir başka takım da Hatayspor. Ankaragücü bu mağlubiyetle, başkentin diğer takımı Gençlerbirliği gibi ligin dibine demir attı. Bu hafta Süper Lig’de oynanan diğer maçlar için herhangi bir yorum yapmaya gerek yok. Çünkü seyrettiğimiz karşılaşmalarda futbol oynanmıyor. Baktığımızda özellikle de Antalyaspor – Başakşehir maçı bu ligin ismine yakışmayan bir futbola sahne oldu. Şampiyonluk yaşamış iki Teknik Adam olan Ersun Yenal ve Aykut Kocaman’ın takımlarına böyle bir oyun oynatmaları gerçekten hiç bir şekilde bu lige yakışmıyor. Son haftalarda Anadolu takımlarının oynadıkları oyunlarda aldıkları sonuçlara bakıldığında gol atamadıklarını ve daha çok savunmaya yönelik bir oyun oynadıklarını görüyoruz ki bu oyun seyredenlere keyif vermiyor. Bu şekilde futbolumuzun gelişmesini beklemek güzel bir hayal olarak kalmaya ve biz de bu can sıkıcı futbolu izlemeye devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir