Karakartal yüksekleri sever

Deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikte oynanan maçta , 2 defa beraberliği yakalayan Dadaşlar şehrinin takımı Erzurumspor’a 4 gol atan Beşiktaş artık şampiyonluk virajına girdi. Puan cetvelinde 20. sırada olan Erzurumspor ise düşme hattında bulunuyor.

Yorumlar:

HAKAN ORTATEPE 

Öncelikle sakatlanıp sezonu kapatan Cenk Tosun’a acil şifalar diliyoruz.

Rakipleri sahada ağır aksak ama maç sonrasında yaptıkları açıklamalarda bahane bulmada dolu dizgin ilerlerken, lider Beşiktaş, onların aksine sahada aldığı sonuçlarla yoluna tam gaz devam ediyor. Karakartallar, Erzurumspor deplasmanından da 3 puan almayı başardı ve şampiyonluğun en güçlü adayı oldu.

Teknik Direktörün önemini en güzel şekilde ortaya koyan Sergen Hoca, takımı şampiyonluğa öyle inandırmış ve öyle motive etmiş ki, takımın her oyuncusu, gücünün son raddesine kadar kazanmak için mücadele ediyor. İnanmış ve birbirine kenetlenmiş bir takım görüntüsü var sahada. Erzurum deplasmanına Aboubakar ve Josef de Sosa’dan yoksun gitmesine rağmen, onların yokluğunu bu nedenle çok ta hissetmedi Beşiktaş. Topu elinden kaçırıp hatalı bir gol yiyen Ersin’i maç sonunda Vida’nın gidip kucaklaması, Beşiktaş’ın aynı ruhu yaşayan ve aynı duyguları hisseden futbolculardan oluştuğunu gösteriyor. Ghezzal’ın attığı gol de gerçekten muhteşemdi. Diğer taraftan uzun bir aradan sonra Oğuzhan ve Gökhan Töre de gol atma başarısını gösterdiler ki bu da onlar için önemli bir moral oldu. Çokta iyi oynamadıkları bir maçı galibiyetle kapatıp 3 puanı alan Beşiktaş, geriye kalan 8 haftada şampiyonluğun en büyük adayı.

Küme düşme potasındaki Erzurumspor’un, Yılmaz Vural hoca ile de bir çıkış yakalayıp bu durumdan kurtulması zor görünüyor.

***

GALATASARAY’IN OYUN PLANI SANKİ DEŞİFRE OLMUŞ 

Haftalar öncesine kadar Şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray, diğer takımlara Ramazan öncesi puan yardımı yapmaya devam ederek, hedefinden adım adım uzaklaşıyor. 

Galatasaray’ın oynadığı son maçlara baktığımızda, şampiyonluk isteyen veya şampiyon olacak bir takım oyunu oynamıyor. Özellikle de son iki maçta ileri ve dikine oynamayı tamamen bırakmış, ligin ilk yarısında oynadığı, o bilindik geriden oyun kurma hazırlık paslarını yapıp, ortasahaya ve oradan da yana ve tekrar geriye oynayan takım kimliğine bürünmüş görünüyor.

Oyuncuların performanslarını bir kenara koyup Fatih Hoca’nın performansına baktığımızda, o eski Fatih Terim’den eser kalmadığını görüyoruz.Hangi oyuncuyu nerede oynatacağı konusunda kararsız kalıp, olmadık denemeler yapınca ve bunları da arka arkaya yapınca, şampiyonluk yarışında önemli kayıplar yaşandı. Önce, “bir var beş yok” olan Falcao’yu, takıma monta etmek isteyip çift forvete dönerek Moustafa Mohammed’in performansını aşağı çekti. Sonrasında, Gedson Fernandes’i orta sahadan alıp stoperde denedi. Maç esnasında, oyuna aldığı oyuncularla bir kaç kişinin yerini değiştirerek başka bir sistem denedi. Yani takımı birden bire “yap- boz”a çevirdi. Ve tüm bunların neticesinde istenmeyen sonuçlar geldi.

Karagümrük maçına dair oyun anlamında baskı oluşturamayan ve bir türlü istediğini yapamayan bir takım izledik.Babel in attığı gol dışında. Moustafa Mohammed’in attığı ama sayılmayan golde, yapılan atak organize bir akın olarak sayılabilir. Sonrasında da en büyük gol silahı olan bu oyuncuyu oyundan alınmasını da anlamak mümkün değil. Özellikle sonradan oyuna giren Kerem’in, önce verilip sonra iptal edilen penaltı hareketi için, gerçekten yaptığının yakışmadığını ve daha bu genç yaşta bu tür kurnazca davranışlarda bulunmasının doğru olmadığını belirtelim. Birileri bunu ona anlatmalı. Çünkü pozisyonun penaltı olmadığını en iyi bilen kendisiydi ve o nedenle VAR’a pozisyonu izlemeye giden hakeme itiraz etti. Aslında hakemi kandırmaya yönelik hareketten sarı kart görmesi gerekiyordu. Maç sonrası yapılan açıklamalarsa çabası. Şampiyon olmak isteyen takım, oyunu sahada oynar ve kazanır. Kırmızı Kart gören Donk’un, sanki takım farklı galipmiş gibi oyundan yavaş yavaş yürür tarzda  çıkması da dikkat çekti. 

Maç 90 + 8  dakika oynandı ama 18 dakika da olsa Galatasaray’a değil Karagümrük’e  yarar görünümündeydi.  

Dediğimiz gibi Galatasaray, şampiyon olabilecek bir oyun oynayamıyor. Artık şampiyonluk umudu sadece matematiksel olarak devam ediyor. Ancak görünen o ki, hedefte artık Lig ikinciliği var denilebilir. .

***

Süper Lig’in dibi ise adeta kaynayan kazan gibi.. Öte yandan 2. Lig’den daha şimdiden 1. Lig’e çıkan 2 takım var. Bunları da gelecek hafta ele alacağız.

Tabii ki yarın başlayacak Ramazan ayınızı  da kutlarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir