Kartal kaçıyor, Kanarya kovalıyor

Fenerbahçe, Gaziantepspor maçını da kazanarak çok önemli bir 3 puan aldı ve lider Beşiktaş’ın en yakın takipçisi konumuna geldi. Üstelik diğer rakibi Galatasaray’a da 4 puan fark atarak!..

Yorum:

HAKAN ORTATEPE

Bu kadar kaosu ve kargaşayı yaşayan Fenerbahçe  takımının Süper Lig’in ikinci sırasında olması ve liderle arasında da 4 puan bulunması başarı mıdır? Evet başarıdır, ancak bu kimin başarısıdır ona bakmak lazım.

Henüz bir kadro stabilizesi yok ve bir iki mevki hariç hiç kimsenin yeri belli değil. Emre Belezoğlu Antrenör oldu ama takımın oyununda bir değişiklik yok. Atılan 3 gole bakıp Fenerbahçe muhteşem oynayıp kazandı demek doğru olmaz. Gaziantepspor’un sayılmayan golünde hiç bir şey yok ve kaçırdığı en az 3 net pozisyon var. Bunlar olsa maç sonunda 5’ilk olan bir Fenerbahçe olacak ve herkesçe çok farklı şeyler konuşulacaktı. O zaman, sahaya 4-6 sisteminde forvetsiz diyebileceğimiz kadro ile çıktı ve elinde 4 forvet vardı da neden böyle bir tercih yaptı diye sorulacaktı. Ama şimdi kazanan ve sahaya 7 yerli oyuncu ile çıkan takım konuşuluyor. Yani ikinci derecedeki ayrıntıyı anlatılıyor.

Öte yandan hem takım kurmada hem de önce “futbolda şansa inanmıyorum” deyip, sonrasında “Beşiktaş’ın attığı üç şut da gol oldu çok şanslıydı” diyerek yaptığı açıklamalarda da çelişen bir Teknik Direktör resmî çiziyor Emre Belezoğlu. Yani günün şartlarına göre değişkenlik gösteriyor. Şimdi takıma baktığımızda üç şey çıkıyor ortaya:

1) Erol Bulut Antrenördü ama Emre Belezoğlu yapıyordu takımı ve onun verdiği taktikle oynuyordu Fenerbahçe

2) Emre Belezoğlu’nun antrenörlük bilgisi yok. Erol Bulut takimdayken ondan öğrendiklerini uygulamaya devam ediyor.

3)Ya da bunların hiç biri ve takımın başında kimin olduğu önemli değil, arka plandaki gizli yönetmen devam ediyor takımı yapmaya.

Tekrar söyleyelim, aldığı sorumluluk çok büyük, kazandığı sürece sorun yok ama alınacak kötü sonuçta hemen hem de acımasızca eleştirilecek Emre Belezoğlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir