İBRAHİM VURELLİ DAVAYI KAZANDI, İŞİNE DÖNÜYOR

29 yıl Hamburger Hochbahn’da otobüs şoförü olarak çalışırken, bir arkadaşıyla giriştiği tartışmada şiddet kullandığı iddiasıyla şikayete uğrayıp işten çıkarılan İbrahim Vurelli, son mahkemeyi kazanarak işe dönme hakkını elde etti.

Haber: Mehmet ATAK (gazetem.eu)

Hamburg eyaletinde otobüs ve U-Bahn taşımacılık sistemini özel bir şirketle ortaklaşa yürüten Hamburger Hochbahn’da tam 29 yıldır otobüs şoförü olarak çalışan ve son 22 yıldır da İşçi Temsilcisi olarak görev yapan İbrahim Vurelli, geçen yıl Mayıs ayında bir iş arkadaşına fiziki şiddet uyguladığı gerekçesiyle, hem işyerine hem de polise şikayet edildi. Vurelli’nin ifadesine göre, savcılık bu konuda takipsizlik kararı verdi. Kayserili İbrahim Vurelli, buna rağmen  Haziran ayında işten çıkarıldı ama İşyeri İşçi Temsilciliği’nin itirazı karşısında İşveren hem  maaşlarını ödedi hem de konuyu mahkemeye taşıdı. 25 Eylül’de işveren bu defa kesin ihraç talebinde bulundu ve bu talebi İşçi Temsilciliği de uygun bulunca  Vurelli’nin firmadaki işine son verilip,  parası da kesildi.

VURELLİ MAHKEMEYE BAŞVURUNCA 

Aylardır işsiz kalan İbrahim Vurelli, 29 yıl hizmet verdiği firmasının çıkış kararı karşında son çareyi, istemeyerek de olsa konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi ve gerekeni de yaptı. 19 Şubat Çarşamba günü yapılan oturumunda konuyu görüşen mahkeme, işverenin çıkış verme kararını haksız bularak onaylamadı. Böylece de aylardır bu konuda uğraş veren İbrahim Vurelli’ye tekrar firmasına dönüp çalışma yolu açılmış oldu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir